Taru Sormusten Herrasta: Kaksi Tornia

DVD · Stara.fi

Upean trilogian keskimmäinen osa Kaksi Tornia jatkaa yhtä mahtipontisella linjalla kuin sarjan ensimmäinen elokuva. Tämä osa oli kuitenkin kolmikosta vaikein työstää elokuvaksi, kertoivat tekijät jo ennen ensi-iltaa.

Peter Jacksonin ja hänen ryhmänsä upealla työllä on kuitenkin saavutettu loistokas elokuva, joka on ilmiselvästi hyötynyt siitä, että alun ja lopun pois jääminen jätti aikaa kaikelle muulle.

Tarina seuraa kirjan mallia, eli se kertoo kaksi erillistä tarinaa rinnatusten. Merryn ja Pippinin matkasta monien mutkien kautta Rautapihaan. Heidän perässään matkavat Aragorn, Legolas ja Gimli, kunnes pojat katoavat Fangornin metsiin ja kolmikko suuntaa pelastamaan Mordorin kansaa Helmin Syvänteeseen.

Frodon ja Samin matkaa seurataan Emyn Muililista Minas Morguliin, jonne heitä ohjaa sormusta himoava Klonkku. Heidän matkaansa on kuitenkin lisätty elokuvaa varten uusia mutkia, joita ei kirjassa ole lainkaan. Tuosta ja monista muista muutoksista ei ole faneilta tullut kovinkaan paljoa kiitosta. Myös kirjan repliikkejä on vaihdettu elokuvassa eri henkilöiden suuhun.

Erityiskiitosta elokuva ansaitsee visuaalisuudesta. Maisemat, asusteet ja naamiot on mietitty jokaista milliä myöden valmiiksi eikä kompromissejä olla tehty. Esimerkiksi Rohanissa ja Helmin syvänteessä on tehty upeaa työtä. Oli onni, että kuvauspaikaksi valittiin Uusi-Seelanti, koska muulta näin upeita paikkoja ei olisi löytynyt. Useinkaan ei tarvinnut tukeutua tietokoneen grafiikkaan.

Kaksi tornia myynti-dvd:llä on mukana ykkösosan tapaan neljän levyllisen verran tavaraa. Tärkein sisältö on itse elokuva, josta on mukana 42 minuuttia pidempi versio! Kaksi levyä on omistettu laadukkaalle lisämateriaalille, jota on siis tuntikaupalla. Jo pelkästään dokumentteja on 13, joista kaikki on lisäksi tekstitetty suomeksi.

Ohjaus: Peter Jackson

Extrat: Tuntikaupalla laadukasta katsottavaa

Kesto: 214 min

Pisteet 5/5