Unelmien Sielunmessu

DVD · Stara.fi

Viimevuoden yksi parhaista leffoista sai olla pitkään pimennossa, ennenkuin se saatiin julkaistua myös meillä. Leffa kuuluu selkeästi samaan sarjaan Trainspotting ja Human Traffic -leffojen kanssa.

Leffa rankattiin myös maailmalla yhdeksi vuoden parhaista elokuvista. Jared Leto tekee uskottavan roolin nuorena huumeiden käyttäjänä. Myös muut pääosissa olevat Ellen Bursty, Jennifer Connelly ja Marlon Wayans ovat erittäin hyviä. Ellen Bursty oli jopa ehdolla Oscarin saajaksi parhaasta naispääosasta.

Hubert Selbyn romaaniin perustuva leffa kertoo kolmesta kaveruksesta diilauksen maailmassa. Helppoa rahaa on pakko saada keinolla millä hyvänsä. Sillä ei ole aina ruusuinen loppu. Rahaa halutaan jopa itseään myymällä.

Jared Leton roolihahmon äiti luulee pääsevänsä mukaan suosittuun televisio- ohjelmaan ja haluaa siksi laihtua nopeasti ja paljon. Lääkäri määrääkin hänelle ”laihdutuspillereitä”, jotka sekoittavat äidin pään.

Unelmien sielunmessu ottaa myös rankasti kantaa myös ”piilonarkkarismiin”, jota ilmenee varsinkin jenkeissä vanhempien ihmisten keskuudessa. Mummo vetää amfetamiinia ja uskottelee itselleen sen olevan vain laihdutuslääkettä. Pian alkaa maailma kaatua päälle ja pää sekoamaan. No, putoaapahan ainakin paino.

Nuorille ja ahdasmielisille leffa voi aiheuttaa pahaa oloa ja ahdistusta. Kannattaa silti ottaa riski!

Dvd:llä on mukana roima annos lisämateriaalia. Niiden katsomiseen saa helposti kulumaan tunnin poikineen. Mukana on mm. dokumentti elokuvan teosta ja mikä parasta, poistettuja kohtauksia.

Pääosissa: Ellen Bursty, Jennifer Connelly, Marlon Wayans

Ohjaus: Darren Aronofsky

Extrat: Näyttelijöiden esittelyt, Dokumentaari, ohjaajan selostus, trailereita, tv-spotteja ja 9 poistettua kohtausta.

Kesto: 1h 42min

Pisteet 3/5