Levottomat 3

Elokuvat · Stara.fiJonna on uranainen, joka elää ulkoisesti täydellistä elämää. Mies, kaksi lasta, oma talo ja nousujohteinen ura. Se ei kuitenkaan Jonnalle riitä, vaan hän tarvitsee elämäänsä myös jännitystä ja jotain mitä ei kotoa saa – seksiä. Sitä hänelle tarjoavat lukuisat irtosuhteet.

Levottomat 3 on puuduttava tarina seksistä ja seksiriippuvuudesta. Se on myös tarina pettämisestä ja siitä mihin se voi pahimmillaan johtaa. Elokuvan juoni ei sisällä ainuttakaan yllättävää käännettä ja elokuvan hauskin kohtaus tulee vasta lopputekstien välissä. Myös yleisön reaktio oli laimea.

Elokuvan parasta antia on hieman yllättäen Saija Lentonen, joka muistetaan myös elokuvasta Young Love. Myös Jasper Pääkkösen esittämä nuori miljonääri oli toimiva hahmo. Tekninen toteutus, ohjaus, kuvaus ja eritoten lavastus olivat myös positiivisia yllätyksiä. Niitä on selvästi mietitty ja suunniteltu.

Onnistuneesta toteutuksesta johtuen on sääli, ettei käsikirjoituksesta voi oikein puhua, koska se tuntuu olevan ruutuvihkoon ravintolan pöydässä raapustettu. Leffa tarjosi kyllä ihan leppoisan katseluhetken, mutta silti Levottomat -trilogian viimeinen osa olisi voinut jäädä tekemättä. Tai itse asiassa se olisi pitänyt tehdä myöhemmin, kun ensin olisi saatu aikaan laadukas käsikirjoitus.

Myös kotimainen elokuvateollisuus on sisäistänyt maailmalla jyräävän trilogia-aatteen. Tosin tuo olisi voinut vielä odottaa muutaman vuoden. Levottomat -trilogia on malliesimerkki siitä, kuinka joskus tarina lässähtää jo ensimmäisen leffan jälkeen ja kaksi jatko-osaa toistaa ensimmäisen teemaa tavalla tai toisella.

Genre: Draama (K15)

Ohjaaja: Minna Virtanen

Pääosissa: Mi Grönlund, Nicke Lignell, Jasper Pääkkönen, Saija Lentonen, Amira Khalifa, Hanna Karjalainen, Jukka Puotila, Miska Kaukonen.

Kesto: 1h 43min

Ensi-ilta: 14.1.2004

Pisteet 2/5