Starsky & Hutch

Elokuvat · Stara.fi70-luvun legendaarisesta television poliisisarjasta ammennettu elokuva sai ensi-iltansa tavallista suuremman kohun saattelemana. Osasyy oli varmasti se, että odotukset leffaa kohtaan olivat aika suuret. Olihan tv-sarja aikanaan jopa yksi maailman suosituimmista poliisisarjoista.

Starsky & Hutch on Bay Cityn poliisin parivaljakko, joka ratkaisee rikoksia omalla persoonallisella tyylillään. Punainen siviiliauto saa kenkää, kun kaksikko kiitää vauhdikkaasti rikollisten perässä. Kundien kiikarissa on huumediileri, jonka kauppatavarana on hajuton kokaiini.

Komedian pääosissa nähdään tutut kasvot Ben Stiller ja Owen Wilson. Sama kaksikko on nähty aiemmin jo viidessä leffassa, kuten esimerkiksi Zoolander ja Perhe on painajainen. Tämän kaksikon kemiat toimivat todella hyvin ainakin valkokankaalla. Myös käsikirjoitus, eli tarina on ihan toimiva, joskin komediassa olisi toivonut olevan vieläkin enemmän hauskaa läpänheittoa. Parhaat naurut saadaan 70-luvun retromeiningille kuittailusta.

Stiller ja Wilson tekevät leffasta hauskan. Jos rooleihin olisi valittu muut näyttelijät, samalla myös leffan hauskuus olisi varmasti kärsinyt. Hyvä casting siis. Ryntäiden suhteen casting on pestannut mukaan miljoonien miesten päiväunen Carmen Electran. Tarkkasilmäisin katsoja bongaa leffasta myös alkuperäisen Starsky & Hutch -kaksikon, eli Paul Michael Glaserin ja David Soulin.

Elokuva naurattaa varsinkin niitä, jotka muistavat alkuperäisen sarjan. Muille kaikki vitsit eivät luultavasti aukea. Muilta osin leffa on ihan ok, mutta siinä ei ole aineksia jättisuosioon. Silti se on ihan leppoisaa katseltavaa, ja toimii yhtä hyvin myös DVD:llä kuin teatterissakin. Starsky & Hutch on kelpo leffa rauhallisen koti-illan ajankuluksi.

Genre: Toiminta/komedia (K11)

Ohjaaja: Todd Phillips

Pääosissa: Ben Stiller, Owen Wilson, Vince Vaughn, Juliette Lewis, Snoop Dogg

Kesto: 1h 42min

Ensi-ilta: 16.4.2004

Pisteet 3/5