After The Sunset – Keikka Bahamalla

Elokuvat · Stara.fiVauhdikas toimintakomedia alkaa siitä, mihin useimmat suuret ryöstöelokuvat päättyvät – kaksi mestarivarasta pakenee paratiisisaarelle nauttimaan työnsä hedelmistä.

Max “alibien kuningas” Burdett (Pierce Brosnan) ja hänen kaunis kumppaninsa Lola (Salma Hayek) ovat saapuneet onnistuneen keikan jälkeen Bahamalle napattuaan jo toisen kolmesta kuuluisasta Napoleonin timantista. Heidän taloutensa on nyt turvattu ja pari on valmis rentoutumaan ja nauttimaan hyvin ansaitusta lomasta.

Pariskunnan rauhaa saapuu kuitenkin häiritsemään Burdettia jahtaava FBI-agentti Stan (Woody Harrelson), arkkivihollinen joka on päättänyt ottaa Maxin kiinni hinnalla millä hyvänsä – vai onko sittenkään? Joka tapauksessa Max ja Stan käyvät jo seitsemättä vuotta jatkuvaa kissa ja hiiri -leikkiä herrasmiesten ottein.

Pian kuvioihin astuu odottamaton vieras, kun kolmas ja viimeinen Napoleon -timantti saapuu paratiisisaarelle loistoristeilijän mukana. Pystyykö Max pitämään lupauksensa pysyä kaidalla tiellä, vai onko timantin houkutus liian suuri?

Lopulta kaksikko joutuu odottamattoman läheiseen kanssakäymiseen. Siitä seuraakin aikamoinen sotku, jota selvittämään tarvitaan molempien panosta.

Elokuvan käsikirjoitus etenee mukavasti ja ohjaus on vauhdikasta, vaikka tarina ei koko ajan kovin vauhdikas olekaan. Leffan musiikki tukee hyvin tarinaa, mutta on hieman yksitoikkoista. Lisäksi samat teemat toistuvat jopa häiritsevän usein.

After The Sunset – Keikka Bahamalla on viihdyttävä elokuva, ja omiaan ”aivot narikkaan ja leffa koneeseen” tyyppiseksi ratkaisuksi. Hittileffaa tästä ei saa, mutta muuten ihan jees raina.

Genre: Toiminta/komedia (K11)

Ohjaaja: Brett Ratner

Pääosissa: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Naomie Harris, Don Cheadle

Kesto: 1h 39min

Ensi-ilta: 7.1.2005

Pisteet 3/5