Chorale : Unimaailma

Albumit · Stara.fi

Minne katosivat 90-luvulla suomalaista dancepoppia suoltaneet koneet? Tampereelle tietenkin – ja Choralen studiolle. Nettipuolelta noussut yhtye on saanut julkaistua jo ensimmäisen albumin. Hieno saavutus.

Lempeän rauhallisen intron jälkeen levy alkaa vauhdikkaalla Univiidakko -hitillä. Biisin soundimaailma on selkeästi 90-lukua, mutta toimii tanssilattialla hienosti. Biisissä on levyn parhaat soundit.

Yksin jätit biisi on melodialtaa jopa hyvä biisi. Se olisi ollut kymmenen vuotta sitten takuuvarma hitti. Kuin eilinen alkaa Cretun 80-luvulla tuottamista Sandran kappaleista tutuilla elementeillä. Tämäkin viisu kuulostaa oikein hyvältä – soundeja lukuunottamatta.

Sinkkunankin julkaistu Sade -biisi menee jo liian casiorapman-osastolle. Ei toimi. Myös Huominen -biisin tanssiversio ei toimi millään. Hidas versio taas kuulostaa ihan hyvältä.

Choralella on melodiapuoli hyvin hallussa. Myös vokalistin soundi sopii näihin viisuihin, joskin soundi on ohut. Soundipuolella on kuitenkin vakavia puutteita, koska levyn soundi on aivan liian ohut ja ”halpis”. Ammattimaisen masteroinnin luulisi auttavan tähän, mutta nyt jotain on mennyt vikaan.

Choralen levy ylitti singlejulkaisujen tuottamat ennakko-odotukset. Jos halpissoundi ei haittaa, tässä on ihan toimiva suomalainen tanssilevy. Biisejä tullaan varmasti kuulemaan paljon myös limudiscoissa. Hyvillä soundeilla tässä olisi neljän pisteen levy.

Pisteet 3/5