Constantine

Elokuvat · Stara.fiConstantine on elokuva, joka jatkaa perinteistä tarinaa hyvän ja pahan taistelusta. Jälleen kerran Jumala ja Lucifer ovat vastakkain, mutta lähestymistapa on hieman tavallisuudesta poikkeava. Nyt mennään lähempänä okkultismin rajoja ja ”mustan raamatun” maailmaa.

John Constantine (Keanu Reeves) on yliluonnollisia asioita tutkiva maailmankiertäjä, joka tasapainoilee hyvän ja pahan rajavyöhykkeellä. Hänen tehtävänsä on lähettää huonosti käyttäytyvät demonit takaisin helvettiin. Välillä Constantine käväisee siellä itsekin tutkimassa tilannetta.

Luonnontieteisiin tiukasti uskova poliisinainen (Rachel Weisz) tarvitsee Constantinen apua selvittäessään kaksoissisarensa mysteeristä itsemurhaa. Pian he saavat huomata, että jotain suurempaa on tekeillä. Luciferin (Peter Stormare) poika on tulossa helvetistä ihmisten ilmoille. Mutta kuinka hän voisi päästä rajan yli?

Kaksikko joutuu kamppailemaan läpi elokuvan demonien ja enkelten maailmassa. Erikoisefektit ovat upean näyttäviä, niin kuin odottaa sopii. Myös Keanu Reevesin ja Rachel Weiszin kemia toimii. Erityisen hyvä on Luciferin roolissa nähtävä Peter Stormare.

Elokuva etenee alussa ja lopussa nopeatempoisesti. Puolivälin vaiheilla on rauhallisempi suvantovaihe. Tässä leffassa on actionia ja kauhua tyylikkäästi sopivassa suhteessa. Leffan ohjaus on jouhevaa ja mielenkiintoista.

Genre: Toiminta/fantasia (K15)

Ohjaaja: Frances Lawrence

Pääosissa: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou, Pruitt Taylor Vice, Tilda Swinton

Kesto: 2h 03min

Ensi-ilta: 4.3.2005

Pisteet 4/5