Jori Hulkkonen : Dualizm

Albumit · Stara.fi

Jori Hulkkonen on suomalaisen konemusiikin veteraani-dj, joka on julkaissut aiemmin jo neljä albumia. Sarjan uusin tulokas Dualizm julkaistaan edeltäjiensä tapaan ranskalaisen F-Communicatios -levymerkin kautta.

Dualizm poikkeaa soundillisesti hieman aiemmista Hulkkosen tuotannoista. Nyt mennään laajemmalla skaalalla, ja biisien tunnelmat vaihtelevat kovasti levyn sisällä. Yleensä se haittaa kuuntelukokemusta, mutta Hulkkonen on saanut yhdistettyä biisit mielyttäväksi kokonaisuudeksi.

Yhdellä lauseella sisältöä on mahdoton kuvailla, mutta se on suunnilleen 80-luvun konepoppia yhdistettynä Depeche Modeen. Keitokseen lisätään vielä ripaus Pet Shop Boysia ja hyppysellinen ysäriä.

Albumin varsinainen avausraita Science on slovar, jossa vokaalit ovat hiukan hakusessa. SomeDistantMemory menee jossain Aphex Twinin ja Rinneradion välimaastossa. StykkaritLaukeeTaas toimii ainakin nimensä puolesta. Rauhallisesti mennään tässäkin.

Levyn paras raita on LoFiction, joka on upea klubiraita. Tanssijalka liikkui väälittömästi ja namikat kääntyivät piirun verran kaakon suuntaan. Bassokuvio ja vokaalit tuovat mieleen Tiga & Zyntheriusin Sunglasses At Night -hitin.

Muutenkin vokaalivierailijoita on mukavasti: ruotsalainen José Gonzáles, Nick Triani ja mielyttävänä yllätyksenä legendaarisen Ultravox -yhtyeen vokalisti John Fozz. Keitoksen tuloksena on kokonaisuus, josta ei ole pihistelty, joskin välillä biisit ovat hieman tylsiä. Levy julkaistaan luonnollisesti myös vinyylinä, jossa on mukana myös extrabiisejä.

Dualizm julkaistaan 11. huhtikuuta.

Pisteet 3/5