Kent : Du & jag döden

Albumit · Stara.fi

Ruotsalainen Kent on menestynyt erittäin hyvin Pohjoismaisilla musiikkimarkkinoilla, ja yhtyeen uusi levy on aina merkkitapaus. Suuria odotuksia kasattiin myös tuoreimman Du & jag döden -levyn päälle.

Jo levyn aloitusraita 400 Slag lunastaa odotukset, ja jopa ylittää ne. Upea kappale on juuri sitä, mitä kansa yhtyeeltä odottikin. Tarttuva, vahva pop-kappale, joka kuulostaa tutulta Kentiltä. Du är ånga jatkaa hiukan rauhallisemmissa tunnelmissa.

Uudella levyllä ei olla lähdetty etsimään uusia tuulia, vaan yhtye on pysynyt hyväksi havaitussa muotissa, joka toimii jälleen kerran. Levyn yleinen tunnelma on tosin aiempia levyjä melankolisempi, mutta kitarakuvioita on jälleen kasattu raidoille huolella, ja melodiat ovat edelleen kauniita.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Max 500 on hieno ja energinen biisi, mutta ei erotu kovinkaan paljoa levyn muista biiseistä – sen verran laadukasta svedupoppia levy kokonaisuudessaan sisältää.

Tunnelmaltaan kappaleet ovat tosiaan aiempaa tummempia, ja samaa linjaa jatkaa levyn kansitaide, jossa seikkailee luurankoja, kummituksia ja menninkäisiä. Olisin odottanut yhtyeeltä hieman positiivisempaa tavaraa, vaikka liialliseen synkkyyteen ei nyt vaivutakaan.

Den döda vinkeln -biisistä löytyvä piano kruunaa muuten tumman kappaleen. Levyn heikoin raita on kaunis, mutta tylsä Järnspöken -slovari. Romeo återvänder ensam kuuluu taas levyn parhaimmistoon. Rauhallisen ja kauniin alun jälken biisi käynnistyy ja kasvaa kauniiksi ja meneväksi pop-viisuksi.

Kent on jälleen loihtinut kasaan hienon levyn, joka ei kuuntelukerroista kulu. Taidankin kuunnella levyn vielä muutaman kerran.

Pisteet 5/5