Million Dollar Baby

Elokuvat · Stara.fiMillion Dollar Baby on veteraaninäyttelijä Clint Eastwoodin tuorein ohjaus, jossa mies itse näyttelee myös toista pääosaa. Tuossa ei ole vielä mitään uutta, mutta elokuvan saamat neljä Oscar-pystiä antavat odottaa elokuvalta jotain uutta ja ihmeellistä. Varsinkin kun se sai myös himoitun, parhaan elokuvan pystin.

Leffa kertoo nuoresta ja sisukkaasta ”trailer trash” tytöstä, jonka periksiantamattomuus sulattaa kokeneen nyrkkeilyvalmentaja Frankie Dunnin (Clint Eastwood) sydämen. Maggie Fizgerald (Hilary Swank) on päättänyt nousta naisnyrkkeilyn maailmanmestariksi, ja pitää tiukasti kiinni unelmastaan. Lopulta tuloksia alkaa syntyä, ja maailman nyrkkeilyareenat aukeavat uudelle tulokkaalle.

Maggie ja Frankie kasvattavat tiedostamattaan välilleen syvän siteen, vaikka ulkoisesi ovatkin kovin etäällä toisistaan. Uransa kohokohdassa Maggielle kuitenkin tapahtuu jotain kohtalokasta, joka asettaa molempien elämänarvot tarkkaan puntariin.

Morgan Freemanin sivurooli ja hänen kertojanäänensä on elokuvan koossa pitävä voima. Parhaan sivuosan Oscar tuli kyllä oikeaan paikkaan. Tarinassa on lisäksi muutama lähes huomaamaton sivujuonne, joista pääjuoni saa hyvin lisämausteita.

Eräs urheiluvälinevalmistaja on ilmeisesti sijoittanut suuren summan tähän elokuvaan, koska kohtuuttoman näkyvä tuotesijoittelu häiritsee jo katselunautintoa.

Kokonaisuutena elokuva on tylsä. Tositoimiin päästään vasta lähes tunnin lämmittelyn jälkeen. Leffan loppu on myös puuduttavaa laskettelua. Kaksi tuntia ja 15 minuuttia on aivan liian pitkä tälle elokuvalle. Saman tarinan olisi saanut puristettua puoleentoista tuntiin, jolloin haukotukset olisivat jääneet pois.

Elokuva on katsomisen arvoinen, mutta ei yllä täysiin pisteisiin.

Genre: Draama (K11)

Ohjaaja: Clint Eastwood

Pääosissa: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel

Kesto: 2h 15min

Ensi-ilta: 11.3.2005

Pisteet 4/5