Moby : Hotel

Albumit · Stara.fi

Punk-juurinen moby siirtyi 90-luvun alussa kertaheitolla konemusiikin edelläkävijäksi. Go -hitin ja muutaman technovuoden jälkeen meno on rauhoittunut huomattavasti. Viime vuosien tuotannot ovat keskittyneet lähinnä lounge-osaston materiaaliin. Samalla linjalla jatkaa tuore Hotel -albumi.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Lift Me Up on selvä tanssihitti, mutta levyn ainoa sellainen. Sinkun perusteella albumin hankkineet saavat varautua pettymykseen. Muuten Hotel kulkee kevyesti tunnelmoiden. Very on myös tanssikamaa, mutta ei säväytä oikein millään tasolla, vaikka on teemaltaan ns. vanhaa Mobya.

Aloitusraita Raining Again antaa hyvän esimerkin levyn kokonaisuudesta. Where You End on tyylikäs kappale, joka kasvaa biisin myötä. Taustalla soivat viulut täydentävät tunnelman. Spiders kappaleessa ollaan jo Robbie Williamsin linjoilla.

Hotellin yleinen soundimaailma on yhdistelmä brittipoppia ja kasarisoundeja. Moby pääsee jälleen loistamaan. Homma on tosiaan hyvin hallussa ja Hotel toimii hienosti varsinkin kotikuuntelussa.

Itse odotin levyltä enemmän Lift Me Up -tyylistä kamaa, varsinkin kun se valittiin levyn ensimmäiseksi sinkuksi.

Pisteet 4/5