Team America – Maailman poliisi

Elokuvat · Stara.fiSouth Parkin tekijöiden nukkeanimaatiota on odotettu pitkään. Odotus on kasannut leffan päälle aikamoiset odotukset, mutta Team America lunastaa ne kaikki.

Trey Parker ja Matt Stone ovat päässeet jälleen vauhtiin, eikä heidän irvailuiltaan säästy ketään. Eniten leffassa pilkataan George W. Bushia, ja hänen maailmanpoliisi-asenteensa ympärille koko leffa onkin rakennettu. Aimo annoksen kuittia saavat myös Ben Affleck, Matt Damon ja koko Pearl Harbour -elokuva.

Leffa alkaa Team America -nimisen terrorismin vastaisen yksikön terroristijahdilla Pariisissa. Amerikan maailmanpoliisit saapuvat paikalle pidättämään arabiterroristeja ja panevat siinä ohimennen koko Pariisin tuusan nuuskaksi. Pääasia, että rosvot saatiin eliminoitua. Myös suurin osa Egyptin muinaismuistoista on historiaa Team American visiitin jälkeen. Tässä on selvä viittaus sekä Afganistaniin että Irakiin.

Pahan maailman ruumiillistuma, Pohjois-Korean yksinvaltias Kim Jong Il, suunnittelee tuhoavansa koko läntisen maailman jättimäisellä terroristi-iskullaan. Hän on saanut mukaan suunnitelmaansa myös suuren osan Hollywood-tähdistä. Vain Team America kykenee estämään maailman tuhon.

Team America on hervotoman hauska action-parodia maailmanpolitiikan viimeaikaisista tapahtumista. Välillä juonenkäänteissä ja henkilöhahmoissa mennään niin yleistiedon puolelle, että tunnetusti vähän maailman menosta tietävät jenkit tuskin tajuavat suurtakaan osaa elokuvan vitseistä.

Leffan tekninen toteutus on huiman hienoa ja samalla tietenkin koomista. Thunderbirdsit ovat paperia näihin sankareihin verrattuna. Tässä on loistava komediapätkä sinulle, jos pidät South Parkin huumorista ja seuraat maailman tapahtumia. Stara.fi suosittelee!

Genre: Toimintakomedia (K15)

Ohjaaja: Trey Parker

Pääosissa: Trey Parker, Matt Stone, Kristen Miller, Masasa, Daran Norris, Phil Hendrie

Kesto: 1h 39min

Ensi-ilta: 28.1.2005

Pisteet 5/5