The Brand New Heavies : All About The Funk

Albumit · Stara.fi

Brittiläinen soulin ja funkin veteraaniyhtye The Brand New Heavies on palannut pitkän hiljaiselon jälkeen uudella All About The Funk -albumilla. Mukana on nyt myös uusi vokalisti Nicole Russo. Hän tuokin bändiin selkeästi uutta groovea.

Aloitusraita Boogie on leppoisa r&b-raita, joka rullaa letkeästi eteenpäin. Kitarariffi tuo lisäpotkua. Need Some More onkin jo hieman tuhdimpaa kauraa. Nicole Russon ääni toimii todella – tummaa soulia pullollaan.

Levyn yleinen soundimaailma muistuttaa kovasti tuoreempia r&b-tähtiämme. Tämäkin kertoo siitä, että yhtye on pysynyt soundien kehityksen aallonharjalla. Välillä mennään selkeästi tanssittavan r&b:n puolelle, ja välillä hengähdetään rauhallisemmissa vesissä. Kaikki tehdään kuitenkin tyylikkäästi.

Levyn parhaimmistoa ovat Boogie ja erityisesti nopeampitempoinen ja energisen groovaava Waste My Time. Vauhti sen kuin kiihtyy loppua kohti. Siispä lantiot keikkumaan tanssilattialla!

Yhtyeen lähes kahdeksan vuoden tauko on tehnyt hyvää. Soundi on sama, mutta groovea on aiempaa enemmän. All About The Funk -albumi julkaistaan Suomessa 2. helmikuuta.

Pisteet 4/5