The Chemical Brothers : Push The Button

Albumit · Stara.fi

The Chemical Brothersin levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu Galvanize ei ensin sytyttänyt, mutta alkoi pikku hiljaa liikuttamaan tanssijalkaa – myös klubeissa. Samplena on käytetty Najat Aatabun Just Tell Me The Truth -kappaletta. Biisi antaa luvan odottaa paljon yhtyeen uudelta studiolevyltä.

Ikävä kyllä levy ei ole ihan sitä mitä yhtyeen toiveikas fani odottaa. Mukana on toki hyviäkin raitoja, mutta paras terä on jäänyt Galvanize-biisiin ja pariin muuhun kappaleeseen.

The Boxer on soundeiltaan erittäin lähellä 90-luvun alun houseraitoja, kuten Bizarre Inc. -bändin Such a Feeling. Biisi toimii rauhallisena vetona mukavasti.

Levyn soundimaailma on vahva. Peruskamaa, josta on turha lähteä kikkailemaan. Ammattitaitoa veljeksiltä löytyy. Mukana on niin analogista paahtoa kuin sähköisiäkin soundeja. Tunnelmat vaihtuvat nopeasti tummasta hiphopista kevyeen discoon.

Levy ei ole kuitenkaan kovin kaksinen kokonaisuus. Yhtyeen aiemmilta levyiltä tutut kikkailut ja koukut puuttuvat suurimmmasta osasta biisejä.

Yhtyeen faneille tässä on pakkohankinta. Muille suosittelen kuuntelemaan levyä kaupassa hieman pidempään. Galvanize hitti ei kuvaa levyn todellista sisältöä kovinkaan hyvin. Silti platta ansaitsee kolme pistettä.

Pisteet 3/5