TJ Ääretön : Vapaa

Albumit · Stara.fi

Juustopäät-yhtyeestä viime vuosikymmenellä tutuksi tullut Hade ja Jansku kasasivat sivarin jälkeen yhtyeen TJ Ääretön. Värikkäiden vaiheiden jälkeen yhtye päätyi ”vapaaksi yhtyeeksi”, ja vastaa nykyisin kaikesta bändiin liittyvästä – tuotannosta nettisivuihin. Yhtyeen tuore levy onkin sopivasti nimeltään Vapaa.

TJ Äärettömän soundi on karua suomalaista energiarockia, ja biisit jäyhiä perussuomalaisen rockin malliesimerkkejä. Yritystä kundeilta löytyy, mutta jotain jää puuttumaan. Levyllä mennään ns. keskellä latua, ja olisin odottanut hieman enemmän rönsyjä.

Biisit ovat keskenään kovin samanlaisia levyn puoliväliin saakka, kunnes tulee ensimmäinen rönsy slovarin puolelle. Levyn paras viisu on nimikkobiisi Vapaa, jossa on jo hyvää yritystä. Myös Kaukana toimii mukavasti varsinkin melodioiden osalta. Loppua kohti meno siiis paranee. Varoitan -biisin skitta kuulostaa hyvältä.

Myös soundipuolella olisi parannettavaa, koska levyltä puuttuu kautta linjan se viimeinen potku. Masteroinnissa namikoita olisi voinut vääntää hieman enemmän kaakkoon ainakin alapään osalta. Soundi on nyt hieman keskinkertaista ja mitäänsanomatonta. Tässä sarjassa levyjä julkaistaan Suomessakin kymmeniä vuodessa.

Levy julkaistaan 25. maaliskuuta 2005.

Pisteet 2/5