Daft Punk : Robot Rock

Singlet · Stara.fi

Daft Punk nousi tavallisen tanssikansan suosioon 90-luvun puolivälissä hitillään Da Funk. Sitä seurasi toinen hitti Around The World ja yhtye oli jäänyt pysyvästi klubiyleisön mieliin. Pitkän tauon jälkeen on taas tulossa uutta kauraa maaliskuussa julkaistavan Human After All? -albumin muodossa.

Levyn ensimmäinen single Robot Rock julkaistaan 31. tammikuuta. Biisi alkaa tiukalla rock-paahteella, johon liittyy pian mukaan tiukkaa electro-soundia vanhaan kunnon Daft Punk-tyyliin. Biisin progressiivinen kasvu jää kuitenkin yllättäen siihen, ja kappale junnaa paikallaan lähes loppuun saakka.

Sama riffi toistuu turhan pitkään, kunnes päästään niin sanottuun kertosäkeeseen, jossa konesoundi vinkkaa muutaman kerran biisin nimeä.

Yhtyeen soundi on pysynyt pääosin samana tälläkin sinkulla, mutta Robot Rockista puuttuu yhtyeelle ominainen vahvapotkuinen bassline ja biitti, joten toimivuus tanssilattialla ei ole aiempien hittien tasoa. Lisäksi biisi on keskimääräistä tylsempi tuotos yhtyeeltä, jolta voi yleensä odottaa mielenkiintoista materiaalia.

Vasta maaliskuussa selviää uuden kokopitkän tarkempi koostumus. Jotain mielenkiintoista on tulossa, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Pisteet 2/5