The Sugarrush : Useless Information

Singlet · Stara.fi

Vaasalainen The Sugarrush on tahkonnut jo muutamia vuosia, mutta vasta nyt, levy-yhtiön vaihdon jälkeen, yhtyeellä on todellisia menestymisen mahdollisuuksia. Samalla muutos on raikastanut myös yhtyeen soundia. Bändi on tuoreen kinkt recordsin ensimmäinen kiinnitys.

Tuore viiden biisin EP alkaa asiaan kuuluvalla kunnianosoituksella 90-luvun musiikille. Suunnilleen kolmikyppiset vaasalaiset elivät nuoruutensa 90-luvulla, joten pitäähän kulta-aikaa hieman muistella. Musiikillisesti biisi on energistä voimapoppia, jossa melodiat ovat tärkeässä osassa.

Soundipuolella levy yllättää positiivisesti. Tuottajina on toiminut mm. Firevisionista tuttu kaksikko Mikko Tamminen ja Arttu Peljo. Aiemmin kundien kädenjälki on kuulunut oman tuotannon lisäksi mm. 69 Eyesin ja Liekin sekä Setä Tamu & Kuningas Pähkinän materiaalissa. Ei siis ihme, että soundit ovat kunnossa.

EP:n nimikkobiisi Useless Information säikäyttää, sillä kaksi ensimmäistä tahtia kuuluvat The Killersin Somebody Told Me -hittiin. Muuten biisi kulkee omia polkujaan tyylikkään raikkaasti. Väliosien melodia on yksinkertainen, mutta toimiva.

Platan päättävä Weekend Warrior on hauska ja energinen rallatus, jossa käsitellään tietenkin viikonloppua. Soudillisesti biisi on kevyttä pop-rockia. The Sugarrushin EP yllättää positiivisesti. Toivottavasti pian on tulossa levyllinen samaa kauraa. Kokemuksesta tiedän, että tämä bändi toimii livenä todella hyvin…

Pisteet 4/5