Faithless feat. Estelle : Why Go?

Singlet · Stara.fi

Konemusiikin legenda Faithless julkaisi äskettäin ensimmäisen kokoelmalevynsä. Levyltä löytyy myös kolme uutta kappaletta, joista tuore sinkku Why Go? on yksi. Kappaleen vokaaleissa vierailee nouseva tähti Estelle.

Itse biisi on taas hieman nopeampaa Faithlessia. Edellinen albumi meni chillailun puolelle, mutta seuraavaksi odotettavissa on pitkästä aikaa ehkä hieman tanssivoittoisempi albumi. Ainakin tämä sinkku antaa odottaa sen suuntaista muutosta.

Why Go? on yksinkertainen tanssiraita, jonka vokaaleista Estelle vastaa. Maxi Jazz tyytyy heittämään vain pari välikommenttia. Radioversio loppuu tylysti juuri, kun mielenkiintoisen kuuloinen kitarasoundi pääsee esiin. Sinkulla mukana olevissa remikseissä on onneksi kikkailtu enemmänkin.

Hoxton Whores Su-Sha -remiksissä sama kitara pääsee kunnolla esiin ja kuulostaa upealta. Saman version loppupuolelta löytyy vielä hieno breikki. Soundipuolelle on käytetty kitaran lisäksi 90-luvun technoklassikoista tuttuja elementtejä.

Redanka Vocal Mix on monotonisempi ja enemmän house-osaston tavaraa. Valtaa pitää muhkea pianosoundi. Selvää soittokamaa varsinkin klubeissa.

Pisteet 4/5