Martti Vainaa & Sallitut aineet : Pelimies

Singlet · Stara.fi

Martti Vainaa & Sallitut aineet on yhtye, josta tullaan puhumaan vielä paljon. Kesähitin metsästys saa päättyä, sillä yhtyeen Pelimies -sinkku täyttää kaikki virallisen kesähitin tunnusmerkit.

Massiivisen 80’s -tyylisen urkusoundin säestämänä heti alussa esitellään kappaleen hookki, eli ”na-na-na…” -rallatus, joka jää mieleen kuin purkka tukkaan. Kärkeen heitetään myös kertosäe, eli pojat pelaavat kovilla panoksilla. Kun samaan sarjaan lisätään vielä vanhat kunnon handclapit, niin paketti on kunnossa.

Biisin kertosäe on lähes täydellinen malliesimerkki kesähitin kertosäkeestä. Se muodostuu kolmesta osasta; loistavasta ja tarttuvasta melodiasta, hauskasta sanoituksesta ja lisäksi vielä erittäin hyvästä rallatuksesta.

Soundipuoli on sekoitus 80- ja 90-lukujen kliseitä positiivisessa mielessä. Kyseinen retro-trendi on yltynyt jo jonkin aikaa ja kasvanee myös jatkossa.

Kertosäkeen jälkeen tulevan säkeistön taustalla soiva kitarariffi on leppoisuudessaan toimiva ja se rauhoittaa kertosäkeessä syntynyttä energiaa hieman.

Tässä on kesän kuumin hitti, joka tulee raikumaan karvanopissa kautta maan. Bändi on parhaillaan työstämässä esikoisalbumia, joka ilmestynee syksyllä. Sinkulta löytyy myös toinen kappale Toyotan takana.

Lue Martti Vainaa & Sallitut aineet -haastattelu

Pisteet 5/5