Koti-ikävä soundtrack

Albumit · Stara.fi

Kotimaisen Koti-ikävä -leffan soundtrackille on koottu tuoretta kotimaista rockista chillailuun.

Levyn aloitusraita ja samalla elokuvan tunnusbiisi, 51 Koodia -yhtyeen Kahleet, on kesän parasta uutta kotimaista. Biisin energia, räväkkä sähköskitta taustalla ja kertosäkeen erityisen tarttuva melodia tekevät biisistä selvän hitin. Kappale on yksi vuoden parhaista kotimaisista rock-hiteistä.

Levyn päättävä Slowhillin upea Super Blue saa levyn loppuun massiivisen haikean tunnelman. Tapani Rinne ja Vellu Maurola ovat loihtineet Finndisc -levylleen täydet viisi tähteä ansaitsevan klassikon!

Ensimmäisen ja viimeisen kappaleen väliin mahtuukin sitten sekalaista kauraa. Velcran tiukka Memoryloss tuo ainakin tarvittavaa energiaa. Slowhillin ja Palefacen From Here To There on kevyttä hiphop-fiilistelyä Rinneradion hengessä. Takiainen yllättää rajulla Riittää-paahdollaan positiivisesti.

Hiukan hiotumpaa mättöä tarjoilevat kotimaiset Amorphis ja Sub-Urban Tribe. Myös Hanoi Rocks on saatu mukaan Tragedy-hitillään. Mukana on tosin myös hiukan hiomatonta tavaraakin Diven, Cheddarin ja Emmin muodossa.

Levyn yleisilme on tiukempaa punk/rock-paahtoa, joten tässä voisi olla hyvä kotimainen kokoelma sadepäiviin tai muuten synkkiin hetkiin.

Pisteet 3/5