Podcast tilausohjeet

Info · Stara.fi

Podcast on radio-ohjelman kaltainen äänitiedosto, joka jaellaan internetissä ja kuunnellaan tietokoneella, matkapuhelimella tai kannettavalla mp3-soittimella. Podcast-lähetykset voi tilata RSS-syötteen avulla, jonka jälkeen uudet jaksot latautuvat automaattisesti laitteeseen. Voit siis kuunnella ohjelmat koska ja missä tahansa.

Videopodcast on videotiedosto, joka jaellaan internetissä ja katsotaan tietokoneella, matkapuhelimella (esim. Nokia Video Center) tai kannettavalla videosoittimella, kuten video-iPodilla. Videopodcast-lähetykset voi tilata RSS-syötteen avulla, jonka jälkeen uudet jaksot latautuvat automaattisesti tietokoneelle. Voit siis katsoa ohjelmat koska ja missä tahansa.

Staran RSS-syötteiden osoitteet löytyvät tästä!

KUINKA NIITÄ KATSOTAAN TAI KUUNNELLAAN?

Sinulla on useita erilaisia mahdollisuuksia kuunnella podcastejamme tai katsoa videopodcastejämme.

1. iTunes

Voit tilata podcastit suoraan ilmaiseen iTunes -ohjelmaasi klikkaamalla tästä NettiTV tai tästä podcastit. Valitse sen jälkeen sivun yläosasta ”Subscribe”. Jatkossa ohjelma ilmoittaa sinulle automaattisesti uusista jaksoista ja lataa jaksot halutessasi helposti myös esimerkiksi iPodiisi.

2. RSS

Voit ladata koneellesi ilmaisen RSS-syötettä käyttävän ohjelman, kuten esimerkiksi iTunesin. iTunesissa valitse ylävalikosta ”lisäasetukset” ja ”tilaa podcast”. Syötä siihen copy-pastena haluamasi syötteen, eli ohjelmavirran osoite ja paina ok. Osoitteet löytyvät alta.

3. Nokia Video Center

Videopodcastimme ovat nyt ensimmäisenä suomalaisena mediana ladattavissa myös Nokia Video Center (Videokeskus) -sovellukseen, joka on mukana esimerkiksi Nokian N95 ja N82 -laitteissa. Avaa ohjelma, valitse “Lisää uusia palveluja” ja klikkaa Staran kohdalla “Install”. Lue tarkemmat ohjeet tästä! Huomaa, että videotiedostot ovat kooltaan jopa 15 Mb, joten tarkistathan liittymäsi datasiirtohinnoittelun ennen tilausta.

4. Lataa tiedosto

Mikäli selaimesi ei toista podcasteja ja videopodcasteja suoraan verkkosivustolla tai koneellasi ei ole podcast-ohjelmaa, voit ladata jaksot myös tiedostoina tietokoneellesi klikkaamalla kyseiseltä sivulta ”Lataa tiedosto”.

5. YouTube

Mikäli laitteistosi ei vielä toista MP4-muotoisia videoita, voit katsoa videopodcastimme myös YouTube -palvelusta ”StaraFi” -osiostamme.