O.C.-sarjan Benjamin McKenzie

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi suositun O.C. -televisiosarjan tähden, Benjamin McKenzien, Lontoossa. O.C., eli Orange County, on saanut suuren suosion Suomessa ja Yhdysvalloissa, eikä suosio ole laskemassa, kun ohjelma palaa syksyllä takaisin kuvaruutuun. Amerikkalaisperheen ongelmiin ja elämään perehtyvän sarjan menestyminen perustuu pitkälti arjen tapahtumiin.

Viime syksynä MTV 3:lla nähtiin tiistai-iltaisin vauhdikasta amerikkalaista draamasarjaa O.C:ta, jonka pääosissa ovat mm. Benjamin McKenzie, Peter Gallagher, Kelly Rowan ja Adam Brody.

Päätähti McKenzie saapui ensimmäistä kertaa Eurooppaan kesän alussa ja näyttelijä yllättyi suosiostaan. Lontoolaisen Dorcherster hotellin edessä tähti joutui antamaan nimikirjoituksiaan lähes puoli tuntia.

– Luulen, että sarjan menestyminen perustuu tapahtumien aitouteen ja luonnollisuuteen. Elämässä ja erityisesti Amerikassa kaikki on mahdollista. Itsellenikin on käynyt juuri niin, Benjamin McKenzie iloitsi menestyksestään.

– Pääsin sarjaan, josta tuli yllättäen supersuosittu. Elämä on täynnä mahdollisuuksia. Niille pitää vain antaa tilaisuus toteutua.

– Tulevaisuutta ja elämää ei pidä pelätä, sillä jokainen päivä tuo uusia kokemuksia ja hetkiä. Samalla ne rikastuttavat elämää ja kasvattavat. Tällä hetkellä elämäni suola on näytteleminen ja rakkaat ihmiset, McKenzie kertoi.

Yhdysvalloissa sarja alkoi jo vuonna 2003, jolloin menestyssarja keräsi lähes 10 miljoonaa katsojaa per jakso. Euroopan valloituksesta odotettiin lähes samaa tulosta. Pelkästään Suomessa nykyajan Beverly Hills 90210:ksi nimetty sarja keräsi lähes 650.000 katsojaa per jakso.

”Elän päivän kerrallaan!”

27-vuotias Teksasista kotoisin oleva Benjamin McKenzie, jonka roolihahmo O.C. -sarjassa on Ryan Atwood, opiskeli alkuun Virginian yliopistossa taloutta ja yritystaloutta. Samaan aikaan sivuaineena hänellä oli kuitenkin näytteleminen.

20-vuotiaana hän muutti New Yorkiin opiskelemaan näyttelemistä. Sen jälkeen Benjamin on esiintynyt erilaisissa Broadwayn näytelmissä ja tv-ohjelmissa kuten Life Is A Dream, Street Scene, The Blue Bird ja Zoo Story.

Näyttelijänuran alussa monet kriitikot ja toimittajat vertasivat McKenzietä nuoreksi Russel Crowiksi, sillä hänen luonteensa ja persoonallisuutensa muistuttaa monella tavalla supertähteä.

– Pienestä pitäen olen ollut mukana erilaisissa näytelmäkerhoissa ja tapahtumissa. Päätin kuitenkin opiskella liiketaloutta, mikäli näyttelijän ura ei onnistuisi, McKenzie valottaa nuoruuden valintojaan.

– Luonteeltani olen rauhallinen ja hyvin rento tyyppi, joten tähteys kuulostaa kovin vieraalta minun korvassani. En ota paineita elämästä ja tapahtumista. Elän vain päivän kerrallaan ja katson, mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Sen asenteen olen oppinut vanhemmiltani.

– Myönnän, etten erityisemmin pidä julkisuudesta, sillä rakastan olla perheeni seurassa ja ihan omissa oloissani, McKenzie toteaa vielä haastattelun loppuun.

O.C. MTV3-kanavalla 15.11.2005 alkaen klo 20.00.