Lähikuvassa uusi James Bond, Daniel Craig

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina uudeksi James Bondiksi varmistunut brittinäyttelijä Daniel Craig on suurelle yleisölle yhä suhteellisen tuntematon. Järjestyksessään kuudes James Bond aloittaa Casino Royale -Bond-leffan kuvaukset jo ensi tammikuussa.

Daniel Craigin tähän saakka tunnetuin rooli on sivuosa viime keväänä ensi-iltansa saaneessa Sidottu -elokuvassa.

Daniel Craig on syntynyt 2. maaliskuuta 1968 Chesterissä, Britanniassa. 16-vuotiaana hän muutti Liverpoolista Lontooseen opiskelemaan musiikkia, tanssia, näyttelemistä ja esiintymistä. Hänen ensimmäinen elokuvansa oli vuonna 1992 julkaistu The Power of One.

Ensimmäisen leffaroolinsa jälkeen hän näytteli pieniä rooleja useissa televisiosarjoissa, kuten Heartbeat, Between The Lines ja Drop the Dead Donkey. Ensimmäinen hieman suurempi rooli oli vuonna 1996 televisiosarjassa Our Friends in the North.

Sittemmin hän on saanut myös suurempia rooleja ja näytellyt mm. Gwyneth Paltrowin ja Tom Hanksin kanssa. Sam Mendesin elokuvassa Matkalla Perditioniin nähtiin Hanksin lisäksi myös Paul Newman ja Jude Law. Elokuva sai useita Oscar-ehdokkuuksia.

Hänen ensimmäinen pääosansa oli elokuvassa Layer Cake, joka ilmestyi vuonna 2004. Craigin seuraava suurempi elokuva on Steven Spielbergin ohjaama Munich, joka kertoo vuoden 1972 Olympialaisten tragediasta, jossa palestiinalaiset terroristit tappoivat israelilaisia urheilijoita. Hän näyttelee leffassa Israelin tiedustelupalvelu Mossadin agenttia.

Daniel Craig on aiemmin kertonut, että hän haluaisi tuoda James Bondin rooliin aiempaa enemmän tunnetta ja syvyyttä. Samalla hän totesi, että elokuviin pitäisi saada enemmän rosoisuutta. Ohjaaja Martin Cambellin mukaan seuraava Bond-leffa tuleekin olemaan aikaisempia rajumpi ja realistisempi.

Viimeksi Daniel Craig oli otsikoissa petettyään hyvää ystäväänsä Jude Law’a tämän tyttöystävän, Sienna Millerin kanssa. Parhaillaan Craig kuvaa The Vanishing -elokuvaa Nicole Kidmanin kanssa. Uuden Bond-leffan kuvaukset alkavat tammikuussa.