Robbie Williams : Intensive Care

Albumit · Stara.fi

Britannian ykköspoppari Robbie Williams on julkaissut odotetun Intensive Care -albuminsa. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Tripping antoi odottaa hieman tavallisuudesta poikkeavaa albumia, ja sellainen sieltä tulikin. Uudella albumilla kuullaan aiempaa maanläheisempi roots-Robbie.

Robbie on aiemminkin rönsyillyt perinteisestä pop-genrestä, sillä hän ei halua jäädä ns. yhden soundin loukkuun. Uusi levy on äänitetty Los Angelesissa ja sen soundipuolella mennään nyt aiempaa rauhallisemmissa merkeissä. Levyn alkupuoli onkin saanut vaikutteita enemmän etelävaltioiden tummasta soundista kuin jenkkipopista.

Levyn aloittava Ghosts on keskinkertaista peruskamaa, joka menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tuttu Tripping korjaa tilanteen antamalla keitokseen hieman reggae-soundia. Make Me Pure jatkaa avausraidan linjoilla ilman erityistä otetta, mutta kyseessä on silti ihan ok gospel-osaston slovari.

Ysärivaikutteisen Spread Your Wingsin kertosäe on tarttuva ja biisi on muutenkin vauhdikas. Levyn paras raita on kuitenkin parin kuuntelukerran jälkeen Advertising Space -slovari. Erittäin kaunis kappale suorastaan vaatii tulla kuulluksi uudelleen ja uudelleen. Selvä hitti.

Myös Please Don’t Die on kelpo raita. Levy pääsee siis vauhtiin vasta puolenvälin jälkeen, sillä alkuosa on turhan rauhallista tavaraa. Your Gay Friend on mielenkiintoinen jo nimensä perusteella. Kyseessä onkin tarttuva nopea pop-rock-ralli, joka kuuluu selvästi levyn potentiaalisiin hitteihin.

Sin Sin Sin on kevyttä kasaripoppia ja kappaleena tylsä. Biisi paranee ja kasvaa tosin loppua kohti, ja siitä kuoriutuukin lopulta kelpo viisu. Kasariosastolla jatkaa myös hieno The Trouble With Me, joka on leppoisa hittiraita.

Kokonaisuutena Intensive Care on selvästi aiempia levyjä amerikkalaisempi, joten nyt markkinat voivat aueta toden teolla myös rapakon takana. Euroopassa levy myy takuulla erivärisiä jalometallilevyjä, mutta se ei välttämättä liity suoranaisesti levyn varsinaiseen sisältöön.

Pisteet 4/5