Cliwe Owen ei halunnut James Bondiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittinäyttelijä Clive Owen oli ehdolla uudeksi James Bondiksi, mutta päätti lopulta kieltäytyä houkuttelevasta roolista. Owen ei halunnut hypätä Bondin saappaisiin, koska hän pelkäsi seurata oman idolinsa Sean Conneryn jalanjälkiä.

41-vuotias näyttelijä olisi hänen itsensä saamien tietojen mukaan voittanut Daniel Craigin valittaessa uutta salaista agenttia seuraavaan Casino Royale -leffaan. Owen ei ollut kuitenkaan vakuuttunut, että hänen suorituksensa yltäisi samalle tasolle, jonka Connery on sille aikanaan asettanut.

– James Bondin näytteleminen olisi ollut kuin joutuminen kultaiseen vankilaan, ja epäilen että olisiko se sopinut minulle. Olen varmasti ainoa näyttelijä, joka sanoi roolille ei, ei ja ei, Clive Owen kertoi Glamour Magazinelle.

– En koskaan ymmärtänyt mitä olisin voinut tarjota roolille tai kuinka olisin voinut näytellä hahmoa, joka on määritelty jo aiemmin. Minulle Sean Connery on ainoa oikea James Bond.

Uudeksi James Bondiksi valittu Daniel Craig joutuu siis pian varsinaiseen tulikokeeseen astuttuaan Roger Mooren, Sean Conneryn ja Pierce Brosnanin saappaisiin. Tuoreen München -elokuvan perusteella Craigin suoritus ei välttämättä yllä tavoitteisiin.