Tyttö sinä olet tähti -elokuvan oikeudet Italiaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Italialainen elokuvien myyntiyhtiö Intramovies on eilen Berliinissä tehnyt Helsinki-Filmi Oy:n kanssa kaupat Tyttö sinä olet tähti -elokuvan maailmanoikeuksista. Intramoviesin tavoitteena on myydä elokuvaa teatteri-, DVD- ja televisiolevitykseen Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin.

– Pääsy Berliinin kilpasarjaan oli ratkaiseva askel hyvän myyntiyhtiön löytämiselle. Tarjokkaita oli lopulta useita, ja saatoimme valita motivoituneimman ja kokeneimman, kertoo tuottaja Aleksi Bardy.

Tyttö sinä olet tähti on Intramoviesin päätuote meneillään olevilla Berliinin festivaaleilla. Elokuva kilpailee 14plus -sarjassa, ja on myös ehdolla parhaasta esikoisohjauksesta. Muita pitkiä suomalaisia elokuvia festivaalin valitsemassa virallisessa ohjelmistossa ei tänä vuonna ole.

– Erottuminen kansainvälisillä markkinoilla on vaikeaa. Pelkästään marketissa esitettynä meidän elokuvamme olisi ollut hyvin vaikea saada tarpeeksi huomiota, Bardy jatkaa.

– Elokuvan kieli on kansainvälinen. Tyttö sinä olet tähti tuntuu koskettavan kaiken ikäisiä katsojia myös täällä Berliinissä, kiittelee ohjaaja Dome Karukoski.

– On ollut hienoa, että ensimmäinen elokuvatyöni on saanut näin suurta huomiota osakseen, miespääosan esittäjä Samuli Vauramo kommentoi Berliinistä.