Eminem haastamassa valtiota oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Eminem on suivaantunut siitä, että hänen musiikkiaan on käytetty Guantanamon vankileirillä kidutuksena. Asia tuli esille, kun ohjaaja Michael Winterbottoom kuvasi leirin alueella The Road To Guantanamo -dokumenttiaan.

Ohjaaja kertoi Eminemille, että hänen musiikkiaan soitetaan leirillä valtavalla äänenvoimakkuudella, jotta vangit murtuisivat henkisesti. Soittoon ei ole haettu kuitenkaan lupaa, joten nyt Eminem harkitsee haastavansa Yhdysvaltain valtion oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta.

Winterbottomin dokumentissa kuvataan neljän brittivangin elämää Guantanamossa sijaitsevalla X-Ray -leirillä. Hänen mukaansa Eminemin musiikkia käytetään leirillä ”suurimman osan ajasta”. Hiphopin lisäksi viranomaiset ovat käyttäneet aiemmin myös raskasta rock-musiikkia vankien murtamiseksi.