Daniel Craig opettelee parkouria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Daniel Craig yrittää pysytellä trendien aallonharjalla ainakin harrastusten suhteen. James Bondin roolia parhaillaan näyttelevä Craig on nimittäin innostunut parkourista, jossa käytetään kaupunkia eräänlaisena esteratana.

Harrastuksen pariin hän päätyi, koska oppii siten tärkeitä taitoja Bond-rooliaan varten. Daniel Craigin parkour-kouluttajana on lajin aikanaan kehittänyt ranskalainen Sebastien Foucan, joka on itsekin mukana uudessa Casino Royale -elokuvassa Mollaka-roiston roolissa.

– Daniel ja Sebastien ovat ystävystyneet kuvauksissa. Seb antaa Danille yksityistunteja parkourissa ja Dan on suoriutunut niistä uskomattoman hyvin, lähde kertoi The Sun -lehdelle.

– Se on fyysisesti hyvin rankkaa. Saan ruhjeita ja mustelmia, mutta se on upeaa. Sitä haluaa yleisönsä pidättävän henkeään ja he tekevät niin, kun stuntit ovat aitoja, Craig kertoi.

Suomessakin parkour on yleistynyt viime aikoina kovasti. Lisätietoja lajista löytyy esimerkiksi Suomen Parkour ry:n verkkosivuilta. Sivuston mukaan parkour on enemmän kuin urheilulaji – siinä tehdään liikkumisesta taidetta ympäristön suomien mahdollisuuksien mukaan.