Apulanta palasi studioon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen rockjyrä Apulanta on suunnannut jälleen studioon työstämään uutta materiaalia. Massiivisen Kesäaine-DVD:n äskettäin julkaissut yhtye julkaisee uutta materiaalia vasta syksyllä. Seuraavan levyn äänitykset ovat jo hyvässä vauhdissa.

– Nythän on niin, että kevään mittaan olemme käyneet äänittämässä pari uutta biisiä, ja kesäkuun alkuun mennessä meillä pitäisi olla puolikas uudesta levystä valmiina, Toni Wirtanen kertoo yhtyeen verkkosivuilla.

Seuraavalla levyllä yhtyeen soundi tulee muuttumaan hieman rankemmaksi ja pelkistetymmäksi.

– Tyylilajillisesti on tullut väsäiltyä semmoista pikkasen punk-hevimpää vääntöä alan riffeillä, niitä kun vain kertakaikkiaan on niin mahtava soittaa. Aika paljon erilaisia osia noissa biiseissä on, mutta vastapainona sitten soundimaailmaa on koitettu pelkistää hiukan.

Apulanta ei julkaise tänä kesänä perinteistä kesä-EP:tä, mutta tarjoilee faneilleen uutta materiaalia keikoillaan.

– Alunperin olimme kaavailleet kesän alkuun jonkinlaista jo perinteeksikin muodostunutta kesä-EP:tä, mutta sen kanssa olisi tullut hiukan kiirus, eikä tässä nyt ollut mitään syytä lähteä tekemään asioita ns ”juosten kusten”. Eli uuden matskun julkaisu on siis siirretty syksymmälle.

– Biisit täytyykin käydä kuivakan CD:n tai MP3:n sijasta kokemassa paikan päällä. Ja siitähän rock’n rollissa pohjimmiltaan on kyse – elävästä energiasta, Wirtanen kertoo.