Mission Impossible 3 floppaamassa Amerikassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tom Cruisen tähdittämä Mission Impossible -elokuvan toinen jatko-osa alitti Pohjois-Amerikassa ensimmäisenä viikonloppunaan selvästi sille asetetut odotukset.

M:i:III -leffa toi lipputuloja Yhdysvalloissa ja Kanadassa yhteensä 48 miljoonaa dollaria, kun siltä odotettiin vähintään 60 miljoonan avausta. Ensimmäisen viikonlopun perusteella elokuvasta on mahdollisesti tulossa floppi, vaikka elokuvaa on edeltänyt Cruisen tähdittämä massiivinen kampanjointi.

Vaikka elokuvalle asetetut odotukset alittuivat selvästi, oli sen avausviikonloppu tähän mennessä vuoden toiseksi paras. Enemmän on tuottanut vain animaatio Ice Age: The Meltdown. Cruise ei vetoa enää naisiin takavuosien tapaan, sillä elokuvan katsojista 56 prosenttia oli miehiä.

Koko maailmassa elokuva tuotti ensimmäisen viikonlopun aikana arviolta 70 miljoonaa dollaria. Leffa sai maailman ensi-iltansa perjantaina kaikkialla muualla paitsi Japanissa ja Intiassa.

Viikonlopun toisella sijalla oli elokuva RV, joka tuotti 11 miljoonaa. Toinen viikon tulokas, An American Haunting, toi kassaan hieman reilut 6 miljoonaa euroa.