The Warriors (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Upeista GTA -peleistä tutun Rockstar Gamesin tuorein peliuutuus The Warriors pohjautuu samannimiseen klassikkoelokuvaan vuodelta 1979. Suomeksi elokuva oli nimeltään Soturit. Elokuvaan pohjautuvista peleistä tutut ennakkoasenteet karisivat jo intron ja pelin ensimmäisten minuuttien aikana.

Pelaajan hahmo aloittaa urakkansa jengin uutena jäsenenä ja joutuu näyttämään taitonsa ja hankkimaan arvostuksensa pahoinpitelyillä ja pikkurötöksillä. Graffitien yletön maalaaminen ja kannujen hankkiminen puuduttaa pelin alkuvaiheessa. Vaikka pelin esikuva on väkivaltainen, on pelissä keskitytty siihen ehkä hieman turhankin tiiviisti. Muutaman tunnin tahkoamisen jälkeen pelaaja saa kuitenkin keskittyä jo tarinan muihinkin tehtäviin.

Rockstarille ominaiseen tapaan pelimaailma on mallinnettu erittäin taidokkaasti, mutta välillä jopa 32 tuumaiselta ruudulta saa tihrustaa yöllisiä tapahtumia. Pelin musiikki on tuttuun tapaan valittu huolellisesti ja se tuo oman arvokkaan lisänsä pelikokemukseen. Mummoja ryöstellessä ja pummeja hakatessa ei omatuntoa soimaa, sillä onhan kyseessä vain peli.

Kolmen vuoden työn tuloksena syntynyt The Warriors tavoittaa elokuvan tunnelman upeasti ja se onkin yksi parhaimmista ja väkivaltaisimmista elokuvaan perustuvista peleistä. 18 vuoden ikäraja on siis siltäkin täysin perusteltu. Coney Island Forevah.

Plussat– mielenkiintoinen tarina– tappeluvälineiden määrä– monipuoliset liikkeet– grafiikka

Miinukset– monimutkaiset näppäinyhdistelmät– hahmon ohjaus ja katselukulmat– yletön väkivalta puuduttaa

Pisteet 4/5