BBC: Lordi suututti suomalaiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi eilen illalla, että Suomen Euroviisuedustaja Lordi on suututtanut suuren määrän suomalaisia. Yhtiön mukaan Lordin musiikki eroaa radikaalisti Euroviisuihin normaalisti yhdistetystä iskelmämusiikista. Tästä syystä suomalaiset keskustelupalstat ovat täyttyneet kommenteista, joissa epäillään Suomen maineen ryvettymistä muiden maiden silmissä.

BBC kertoo myös, että eräät suomalaiset ovat pyytäneet presidenttiä estämään Lordin pääsyn Euroviisuihin. Brittiyhtiön tiedot suomalaisten yleisestä mielipiteestä ovat kuitenkin hieman hunningolla varsinkin torstaisen spektaakkelin ja sen aiheuttaman kansallisen hurmoksen jälkeen.

Lordi on paholaisen asialla?

BBC:n mukaan KISS-yhtyeestä vaikutteita hakeva Lordi ei ole kyennyt tekemään selvää pesäeroa satanismin ja musiikkinsa välillä. Artikkelin päivitetyssä versiossa BBC tosin kertoo, että Lordi on tuonut esiin ”kieli poskessa” asenteensa viihteeseen ja että yhtyeellä on kappale Devil Is A Loser.

Huhut ovat saaneet brittimediassa uutta pontta myös siitä, ettei yhtye halua esiintyä omilla kasvoillaan tai nimillään julkisuudessa.

Artikkelissa viitataan myös Isä Mitron Repon BBC World Today -ohjelmassa antamiin kommentteihin. Hänen mukaansa jo pelkkä Lordin nimi on pyhäinhäväistys ja yhtyeen valinta Suomen Euroviisuedustajaksi oli Suomen nuorison protesti maamme huonon menestyksen johdosta.

Samaan aikaan kolme kreikkalaista järjestöä yrittää nostaa kannetta Lordia vastaan sillä perusteella, että yhtye harjoittaa ja puolustaa satanismia.

Lue Lordin haastattelu tästä tai kuuntele koko haastattelu podcastina!.