K-Maro

Haastattelut · Stara.fi

Viime vuonna soittolistojen kärkeen nousi tarttuva hittikappale, jossa kuultiin englantia ja ranskaa. K-Maron Femme Like U muodostui yhdeksi vuoden soitetuimmista kappaleista. Stara.fi tavoitti kanadalaistähden puhelimitse Ranskasta.

Libanonissa syntynyt, Pariisissa varttunut ja Kanadaan sittemmin muuttanut K-Maro, oikealta nimeltään Cyril Kamar, suuntasi musiikkiuralle jo lapsena.

– Se alkoi hyvin luonnollisesti. En unelmoinut lapsena tähteydestä. Aloin kuuntelemaan hiphop-musiikkia 12-vuotiaana ja pian aloin kirjoittamaan omia lyriikoitani ja kokonaisia kappaleita.

Ensimmäiset keikat K-Maro heitti koulukaverinsa kanssa muodostetussa duossa.

– Aloin kirjoittamaan musiikkia yhdessä luokkatoverini kanssa ja perustimme myös yhtyeen nimeltä MDS. Niin päädyin yhtyeeseen ja vasta myöhemmin päätin siirtyä soolouralle.

Naisen kolme puolta

K-Maron läpimurtohitti Femme Like U on varmasti tuttua viisu myös suomalaiselle tanssikansalle. Löyhästi tositapahtumiin perustuva kappale kertoo nimensä mukaisesti naisista.

– Halusin kappaleen kertovan naisista normaalista poikkeavalla tavalla. Kappale kertoo naisen kolmesta puolesta, joita monet heistä eivät edes tiedosta; rock, funk ja soul. Soul-puoli on hellä ja charmikas, funk-puolen kanssa pidetään hauskaa ja käydään ulkona ja rock-puoli edustaa vihaista ja räväkkää naista. Kappale pohjautuu lisäksi kahteen tositarinaan.

Biisi täytti radioaallot ja täytti myös tanssilattiat kerta toisensa jälkeen.

– Tiesin, että se on hyvä kappale, mutta en koskaan odottanut siitä tulevan näin isoa hittiä varsinkaan ranskankielisten maiden ulkopuolella. Sen suosio oli minulle suuri yllätys, K-Maro hehkuttaa Stara.fi:lle.

Tähti ei itse soita varsinaisesti mitään soittimia, vaan keskittyy ottamaan lavan haltuun mikrofonin avulla.

– Minulla ei ole varsinaisesti muusikon roolia, mutta voin tehdä sen mitä tarvitaan levyn tekemiseen. Osaan soittaa pianoa ja kitaraa, mutta en ole ammattilainen sillä saralla. Jätän soittamisen ammattilaisille.

Viimeiset kaksi vuotta K-Maro on ollut tiiviisti tien päällä. Kiertue-elämän hyvät ja huonot puolet on siis puntaroitu useaan otteeseen.

– Kiertueella parasta on olla kavereiden ja kiertuehenkilökunnan kanssa. Meillä on mukana melkein 30 hengen tiimi. On hienoa nähdä uusia paikkoja ja esiintyä joka ilta eri kaupungissa ja tavata uusia ihmisiä. Siitä pidän eniten. Huonoja puolia kiertämisessä on se, että olen silloin kaukana kotoani, perheestäni ja toimistoltani, joten en voi hoitaa täysipainoisesti bisneksiäni.

Million Dollar Boy

Bisneksiä K-Marolla riittääkin, sillä artistiura ja levyttäminen ovat vain yksi osa hänen pienimuotoista imperiumiaan. Hänen albuminsa nimi Million Dollar Boy -valottaa ehkä hieman hänen toimiaan.

-Yritän pitää itseni kiireisenä. Minulla on erilaisia bisneksiä, kuten Balbec -niminen vaatemallisto, jota ei vielä saa Suomesta. Pidän myös ravintoloista, joten minulla on myös pari omaa ravintolaa.

K-Maro on aktiivinen myös osakemarkkinoilla. Hän lupautui antamaan Staran lukijoille kuumat vinkit tämän hetken parhaista sijoituskohteista.

– Metalliyhtiöt ovat hyvä hankinta juuri nyt. Myös kaikki yritykset, joilla on tekemistä lentokonetuotannon kanssa, koska seuraavan kahden vuoden aikana rakennetaan ennätysmäärä lentokoneita, K-Maro vihjaa.

Stara antoi K-Marolle tiukan tehtävän, jossa hänen tuli valita lähitulevaisuuden tuottoisin pörssiyhtiö neljästä vaihtoehdosta; General Motors, Google, Nokia ja Motorola.

– Valitsisin General Motorsin, koska uskon ihmisten tarvitsevan seuraavien vuosien aikana paljon uusia autoja. Se on todella suuri yritys, jolla on laaja valikoima myös muita menestyksekkäitä tuotteita. Nokia olisi myös hyvä valinta.

Haastattelun jälkeen kotimaiset metallialan osakekurssit ovatkin nousseet huimasti, joten K-Maro taitaa olla aikamoinen haka sijoitusasioissa.

Aurinkoa etsimässä

Kiireisellä bisnesmiehellä ja artistilla ei ole juurikaan vapaa-aikaa. Kun sellainen päivä sattuu kohdalle, hän viettää laatuaikaa perheensä kanssa.

– Pyrin silloin viettämään aikaa perheeni kanssa ja lähtemään lomalle pariksi päiväksi. Etsin aina aurinkoa ja menen sen mukaan missä aurinko paistaa.

Kovasti keikkaileva artisti viettää usein paljon aikaa keikkapaikkojen takahuoneissa. Artistin toivelista, eli raideri, sisältää tuotteet ja palvelut, joita stara haluaa backstagelleen. K-Maron raideri ei ole ainakaan liian pitkä.

– En ole Jennifer Lopezin kaltainen supertähti, joka haluaa takahuoneeseen kaikenlaista friikkitavaraa. Minulle riittää, kun takahuoneessa on pullo konjakkia, vettä ja pari voileipää. Porealtaat ja muut tulevat mukaan vasta kun olen suurempi tähti, K-Maro nauraa.

K-Maro käväisi viime kesänä heittämässä keikan myös Helsingissä.

– Se oli ulkokeikka ja yleisöä oli ainakin 60.000. Ihmiset ottivat minut hyvin vastaan ja minulla oli tosi hauskaa.

Jocka Träskbäck