Moby varasi paikan avaruuslennolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Punk-musiikin parista konemusiikin superähdeksi 90-luvun alussa noussut Moby, oikealta nimeltään Richard Melville Hall, on varannut paikan avaruuslennolle, joka on tarkoitus toteuttaa vuonna 2010.

Virgin -konsernin omistaja, vauhdikas miljardööri Richard Branson, käynnistää tuolloin Virgin Galactic Space Flight -nimiset avaruuslennot. Halpaa lystiä avaruuslennot eivät ole, sillä yksi paikka maksaa noin 162.000 euroa, eli hiukan alle miljoona vanhaa markkaa.

New York Post -lehden kolumnisti Liz Smithin mukaan Moby kanssamatkustajineen tulee käymään yli sadan kilometrin korkeudessa termosfäärissä saakka.

New Yorkissa vuonna 1965 syntynyt Moby tuli tunnetuksi konemusiikin klassikkohitillä Go, joka julkaistiin vuonna 1991. Sittemmin hän työsti lukuisia dance- ja trancehittejä, kunnes vuonna 1999 muutti linjaansa pääasiassa rauhallisen ambientin ja loungemusiikin maailmaan. Samaan aikaan julkaistu Play -albumi oli jättimenestys.