Gnarls Barkley : Crazy

Singlet · Stara.fi

Tuottaja Danger Mousen ja vokalisti Cee-Lon muodostama Gnarls Barkley nousi huhtikussa julkaistulla Crazy -esikoissinglellään musiikkimaailman tietoisuuteen nousemalla ensimmäisenä maailmassa singlelistan ykköseksi pelkillä digitaalisilla latauksilla.

Britannian listaykkösenä kappale on tähän mennessä viihtynyt uskomattomat yhdeksän viikkoa. Atlantin molemmin puolin upeasti menestynyt, St. Elsewhere -albumilta julkaistu single on uudenlainen ja raikas sekoitus soulia, hiphopia ja electroa.

Kappaleen clue on karismaattisen Cee-Lon tummat vokaalit ja erityisesti kertosäkeen tarttuva melodia. Soundipuolella erityisesti viulu nousee pintaan, vaikka muuten kyseessä on perinteisempää konesoundia. Singlen kakkosraitana löytyvä Just A Thought tarjoilee tarttuvaa soul-triphop-materiaalia, mutta ei yllä aivan Crazyn tasolle.

Biisistä muodostui alunperin hitti BBC Radio 1:n Dj Zane Lowen -radio-ohjelman televisimainoksen ansiosta. Se tarjosi hyvän alkuvauhdin muutenkin omaperäiselle duolle.

Pisteet 4/5