Antti Tuisku : Sekaisin

Singlet · Stara.fi

Poptähti Antti Tuisku ottaa nyt selkeästi pesäeroa pehmoiseen r&b-osastoon ja rauhallisiin balladeihin. Nuoren suosikkiartistin uusi Sekaisin -single esittelee täysin uudenlaisen Tuiskun. Uuden tyylin takaa löytyy tamperelainen tuottajakaksikko Joonas Hahmo ja Markus ”Maas” Syrjänen.

Kappale on noin 130 biittinen danceveto, jonka soundimaailma toimii ihan mukavasti, mutta ei kuitenkaan anna suurempia säväyksiä tuoreesta ja innovatiivisesta soundista. Perustason housetaustan päälle on kuitenkin saatu kasattua Antin vokaaleilla tarttuva raita, jonka voima löytyy erityisesti kertosäkeen erittäin tarttuvasta melodiasta. Se jää nimittäin kertalaakista päähän soimaan. Sävellystyö on siis onnistunut mainiosti.

Extended -versioon on saatu mahdutettua enemmän tiukkoja elementtejä housen ja hard housen maailmasta. Tämä versio voi hyvinkin täyttää Suomen tanssilattioita alkavan kesän aikana. Club Mix -versiosta vastaa Heikki Liimatainen, joka tunnetaan Jaakko ”JS16” Salovaaran aisaparina esimerkiksi Dallas Superstars -yhtyeestä. Hessun remix on originaalia paljon kikkailevampi ja kokeellisempi.

Radiosoittoa tämän osaston materiaalille lienee hieman vaikeampaa saada, mutta esimerkiksi Madonna ja Sofia Zida ovat jo osaltaan pedanneet tietä dancemusiikin paluulle soittolistojen osalta.

Sekaisin -kappale on hieno ja rohkea veto Tuiskulta. Useiden kuuntelukertojen jälkeen kappale alkaa hieman puuduttaa, joten se olisi kaivannut ehkä hieman enemmän vaihtelua. Toisaalta dancegenressä vaihtelua ei turhan paljon olekaan. Ensimmäinen single antaa siis odottaa tulevalta levyltä paljon. Tekijätiimistä löytyy ainakin alan parasta kotimaista osaamista.

Pisteet 4/5