Bass’n Helen : Kauas täältä

Albumit · Stara.fi

Kotimainen Bass’n Helen -yhtye on tehnyt jo pitkän uran, mutta kansallinen läpimurto ei ole vielä sattunut kohdalle. Yhtyeen tuorein tuotos on Kauas täältä -albumi, jolta julkaistut Liekeissä ja Varjojen maa -singlet ovat soineet mukavasti ainakin radioaalloilla. Gospel-yhtye ei korosta taustaansa, mutta lyriikoissa vakaumus on selvästi läsnä.

Albumin avaava nimiraita aiheuttaa ristiriitaisia tunteita. Soundillisesti se on keskinkertaista rock-paahtoa, mutta vokalistin suoritus kuulostaa siltä, että laulut olisi äänitetty tuhdissa humalatilassa tai muuten vain vitsinä. Mieleen tulee lähinnä Liekki-yhtyeen samankaltainen vokaalisoundi. Liekeissä kuulostaa jo normaalimmalta ja kappale onkin albumin parasta antia.

Nyt, Heti ja Tässä kulkee liian nopeassa tahdissa ja yhtye ikään kuin juoksee läpi muuten kelvollisen kappaleen. Singlenäkin julkaistu melankolinen Varjojen maa toimii mukavasti, mutta ei ole kuitenkaan hittimateriaalia. Lasienkeli ja Sua tarvin nousevat kokonaisuuksina selvästi levyn kärkikaartiin. Vauhtia ja energiaa riittää, vaikka soundit hakevat vielä muotoaan.

Kone erottuu positiivisesti joukosta tyylikkäänä chillivetona. Myös levyn päätösraita Valoa tarjoaa rauhallista tunnelmointia, vaikka vokaalit kuulostavat lähinnä mullikuorolta.

Levy paranee selvästi loppua kohti. Albumin kunnolliseen masterointiin olisi kannattanut panostaa hieman enemmän, niin levyn ohueen yleissoundiin olisi saatu hieman dynamiikkaa ja alapäätä. Nyt Bass’n Helen paahtaa hienoisella halpissoundilla korkealta ja kovaa.

Pisteet 2/5