Prince palkittiin nettiansioistaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pop-artisti palkittiin maanantaina New Yorkissa järjestetyssä Webby Awards -tapahtumassa ansioistaan internetin käytössä. Elämäntyö-palkinnon perusteluina olivat muiden muassa hänen edelläkävijän roolinsa ja visiointinsa internetin käyttömahdollisuuksien suhteen.

Prince oli ensimmäinen suuren luokan artisti, joka julkaisi kokonaisen albumin pelkästään internetissä. Albumi oli vuonna 1997 verkossa julkaistu Crystal Ball.

Prince, oikealta nimeltään Prince Rogers Nelson, kävi 90-luvulla läpi rajun kiistan silloisen levy-yhtiönsä kanssa. Riidan seurauksena hän ei voinut esiintyä tai julkaista materiaaliaan omalla nimellään, joten hän oli ensimmäinen vain logolla toiminut artisti. Poptähti julkaisi levyjään ja keikkaili ”The Artist Formerly Known As Prince” -nimellä vuodesta 1993 vuoteen 2000 saakka.

Hänen tunnetuimmat hittinsä ovat Purple Rain, Kiss ja Cream.