Antti Tuisku : Rovaniemi

Albumit · Stara.fi

Antti Tuisku julkaisee tänä syksynä kaksi albumia samaan aikaan, kun kauppoihin tulevat New York ja Rovaniemi -albumit. Stara arvosteli uudet albumit ensimmäisenä.

Kun New York nostaa polvea rivakasti, Rovaniemi edustaa paremmin tunnettua Antin hempeää puolta. Slovareita pullollaan oleva albumi toimii vaikkapa rauhallisten koti-iltojen taustamusiikkina, jos ylitsevuotava hempeys ei kyllästytä.

Levyn aloittava ja samalla sen ensimmäinen singlelohkaisu Valo kuulostaa yllättävän paljon Flypsyde -yhtyeen taannoiselta Happy Birthday -hitiltä. Ainakin pianomelodian tunnelma lienee lainattu sieltä. Muilta osin biisi on toimiva paketti. Ensimmäinen kerta kuulostaa hämäävän paljon Kaija Koon kappaleelta, ja tekijätietojen lähempi tarkastelu vahvistaakin kyseisen artistin sekä hänen aviomies/hovikirjoittajansa olevan biisin takana. Hieman outo biisivalinta Antille.

Surumielinen Yksisiipinen on soundeiltaan ja melodialtaan enemmän nykypäivää, mutta ei silti säväytä. Samaa peruskauraa edustaa myös paikallaan junnaava Pois. Sitä seuraava Savuna ilmaan on hieno kappale ja selvästi levyn paras raita. Raikkaan kertosäkeen kaunis melodia tarttuu hyvin. Lähtemässä on hakenut kertsin taustalle ”heimohuutoja”, jotka tuovat etnistä tunnelmaa.

Lämpö tarjoilee syksyistä utua. Vauhtia levylle tuo Kaunein unesi, joka irtautuu perinteisestä slovaritunnelmasta. Koukkua ei kuitenkaan löydy, mutta jalka tamppaa. Katoavaa on peruskamaa ja levyn päättävä Revontuliyö nukuttaa kuulijan kaipaus mielessään.

On hienoa, että Antin molemmille uusille julkaisuille on otettu mukaan eri tuotantotiimit, sillä siten on saatu aikaan aidosti erilaiset albumit. Tällä kerralla raikkaan nykyaikainen New York vie selvästi voiton. Antti Tuiskun tuplajulkaisu, New York ja Rovaniemi, ilmestyvät kauppoihin keskiviikkona 4. lokakuuta.

Pisteet 3/5