Kevin Costner

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara oli paikalla, kun elokuvatähti ja Oscar-voittaja Kevin Costner, 51, sai pysyvän muistomerkin Hollywoodiin paahtavassa 40 asteen auringossa. Elokuvien supertähti painoi käden- ja jalanjälkensä sementtiin Graumanin kiinalaisen teatterin edustalle.

Juhlavassa tilaisuudessa olivat mukana myös suunnitelijavaimo Christine Baumgartner, Costnerin uutuusfilmin kanssanäyttelijä Ashton Kutcher, filmintekijä Jim Wilson, tuottajaystävä Armyan Bernstein ja Hollywoodin kunniapormestari Johnny Grant, joka jouduttiin kesken seremonian siirtämään teatterin suojiin, hänen pyörryttyään kuumuudesta.

Kiinalaisen teatterin eteen on vuosikymmenten aikana lukuisat maailman tunnetuimmat näyttelijät ja elokuva-alan ammattilaiset sementoineet maineensa, mutta läheskään kaikki Hollywood-tähdet eivät saa tätä kunnianosoitusta. Ennen Costneria merkkinsä sementtiin ovat painaneet muun muassa Charles Chaplin ja Jimmy Stewart sekä hieman tuoreimpina tähtinä myös Johnny Depp ja Samuel L. Jackson.

Traditio sai alkunsa vuonna 1927 näyttelijätär Norma Talmadgen astuttua märkään sementtiin vastavalmistuneen elokuvateatterin edustalla. Costnerin laatta on järjestyksessään jo 236.

– Kunnianosoitus tuntuu uskomattomalta. Ensimmäinen työni Los Angelesissa oli turistikiertuebussin kuljettajan pesti. Olin silloin 19-vuotias. Esittelin ihmisille nähtävyyksiä ja filmitähtien taloja Beverly Hillsissä. Kiertue päättyi aina tänne Kiinalaisen teatterin eteen, Costner muisteli.

– Haaveilin näyttelijänurasta ja salaa sovittelin kämmeniäni kuuluisuuksien jättämiin jälkiin. Tänään, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, saan oman tunnustukseni ja nyt nuo turistit käyvät kiertoajelulla oman kotini nurkilla, hän veisteli hyväntuulisena.

Kevin Costner on nähty muun muassa elokuvissa Lahjomattomat, Robin Hood – varkaiden kuningas, JFK – avoin tapaus, Waterworld ja Huhupuhetta. Costnerin toistaiseksi suurimmat menestyksen hetket ajoittuvat vuoteen 1990 ja kevääseen 1991. Tuolloin herra korjasi jättimäisen Oscar-potin hienolla Tanssii susien kanssa – westernillään, jonka loppusaldoksi tuli yhteensä seitsemän Oscaria, mukaan lukien parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen palkinnot.

– Uskon yhä elokuvien voimaan, vaikka tänä päivänä niiden arvo mitataan yksinomaan ensimmäisen viikonlopun tuoton mukaan. Yksi kyynel ja pieninkin inspiraation siemen katsojassa merkitsee minulle enemmän, kuin kaikki raha maailmassa, tähti sanoi lopuksi.

Kevin Costnerin ja Ashton Kutcherin tähdittämä, Alaskan Kodiakin karuissa maisemissa ja Beringinmeren vaarallisissa tyrskyissä kuvattu, toimintaseikkailu The Guardian – meripelastaja saa maailman ensi-iltansa 29. syyskuuta. Suomen valkokankaille elokuva saapuu kuukautta myöhemmin 27. lokakuuta.

Teksti ja kuvat: Tuukka Jäntti

Hollywood, Los Angeles