Sugababes teki hittiennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tyttöyhtye Sugababes on tehnyt historiaa nostamalla enemmän hittejä brittilistoille kuin kukaan muu naispoppari viimeiden kuuden vuoden aikana. Yhtyeellä on ollut 2000-luvulla brittilistalla peräti 16 singleä. Ennätys selvisi, kun brittilistoista julkaistiin uusi listasijoituksia käsittelevä kirja.

Yhtyeen hittitehtailun taakse ovat siis jääneet myös supertähdet Madonna ja Britney Spears. Jaetulla kakkostilalla olevilla Britneyllä ja Pinkillä on molemmilla 14 listahittiä. Anastacia on listalla neljäs 13 hitillään.

Madonna on menestynyt 2000-luvulla yllättävän heikosti Britanniassa, sillä hän on vasta jaetulla viitostilalla yhdessä Kylie Minoguen, Girls Aloudin ja Missy Elliottin kanssa. Kaikilla on ollut listalla 12 hittiä. Atomic Kitten on yhdeksäs 11 hitillään ja Christina Aguilera kymmenes 10 listahitillään.

– Britannialla on ollut perinne muodostaa hyviä tyttöyhtyeitä. Bananarama dominoi 80-luvulla, Spice Girls 90-luvulla ja Sugababes 2000-luvulla, kirjan kirjoittanut David Roberts totesi.