Manaaja äänestettiin pelottavimmaksi elokuvaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauhuelokuvien klassikko, Manaaja, on äänestetty kaikkien aikojen pelottavimmaksi elokuvaksi. Vuonna 1973 tehty elokuva peittosi amerikkalaislehden äänestyksessä selvästi kakkossijalle jääneen Rosemaryn painajainen -elokuvan.

Kolmanneksi pelottavimmaksi kauhupätkäksi nousi odotetusti Stanley Kubrickin ohjaama Hohto, jonka pääosasta Jack Nicholson sai potkua uralleen. Neljäs oli Halloween, joka kauhistutti 70-luvun lopussa ja käynnisti kokonaisen kauhuelokuvien sarjan.

Perinteisten kauhuelokuvien ulkopuolelta sijalle viisi nousi äskettäin 30-vuotta täyttänyt Tappajahai. Kymmenen pelottavimman joukkoon pääsivät myös Psyko, Alien, Candyman ja hieman yllättäen myös Apinoiden planeetta. Viime viikolla Yahoo! Entertainment -julkaisussa pelottavimmaksi kauhuelokuvaksi äänestetty Painajainen Elm Streetillä sijoittui nyt kuudenneksi.