Lonely Hearts Killers

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn väkivaltatarjonnasta pitää huolta Lonely Hearts Killers, joka on tositapahtumiin perustuva tarina kahdesta pahamaiseisesta sarjamurhaajasta. Raymond Fernandez (Jared Leto) on yksinäisiä naisia hurmaava casanova, joka kaataa naisen kuin naisen vain tyhjätäkseen tämän pankkitilin ja siirtyäkseen seuraavan uhrinsa pariin.

Pian hänen tähtäimessään on kaunis tummaverikkö Martha Beck (Salma Hayek), joka kuitenkin lukee miestä kuin avointa kirjaa. Pari lyöttäytyykin lopulta yhteen kohtalokkain seurauksin. Fernandez kaihtoi väkivaltaa, mutta Beck ei epäröi viedä uhrinsa henkeä, varsinkaan jos tämä on rakastumassa hänen rikoskumppaniinsa.

Murhien sarja saa pian myös poliisivoimien kovia kokeneet kehäraakit (John Travolta ja James Gandolfini) tutkimaan rikossarjaa. Kun tappajaparin henkilöllisyys alkaa lopulta selvitä, onkin enää kyse kissa ja hiiri -leikistä – ja ihmishengistä. Tosielämässä 1940-luvulla tehdyistä murhista pari tunnusti 12, mutta todellinen uhrimäärä lienee paljon suurempi.

Tarina pitää katsojan hyvin otteessaan, mutta draaman kaaressa on räväkän alun jälkeen hieman puuduttava suvantovaihe. Travolta ja Galdolfini toimivat mainiosti karismaattisina poliiseina ja Salma Hayek onnistuu psykopaatin roolissaan, mutta Laura Dern on kehno ja epäuskottava sidekick.

Elokuva on perinteinen Thelma ja Louise -osaston rikosdraama, jossa brutaali murhaaminen tosin lisääntyy eksponentiaalisesti loppua kohti. Lopulta lapsen murhaaminen menee kuitenkin hyvän maun rajan väärälle puolelle huolimatta liittymäkohdista tositapahtumiin. Onneksi murha on sentään esitetty aivan muiden kuvien kautta.

Lonely Hearts Killers on ihan kelvollinen rikosdraama, mutta mitään suurempia tuntemuksia se ei elokuvana aiheuta.

Genre: Jännitys/draama (K15)Ohjaaja: Todd RobinsonPääosissa: Salma Hayek, Jared Leto, John Travolta, James Gandolfini, Laura Dern, Scott CaanKesto: 1h 50minEnsi-ilta: 27.10.2006

Pisteet 3/5