Neloselle uusi ilmainen digikanava

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiolähetysten digitalisoituminen on kovassa vauhdissa, ja kanavat julkistavat nyt kilvan uusia suunnitelmiaan. Eilen Nelonen ilmoitti käynnistävänsä uuden digitaalisen JIM -televisiokanavan, joka on mainosrahoitteinen, eli katsojille ilmainen. Kanava aloittaa lähetyksen ensi keväänä.

– Olemme pyörittäneet pääkanavaamme Nelosta menestyksekkäästi jo yhdeksän vuotta. Nyt on sopiva hetki laajentaa toimintaa uusille osa-alueille. Uskomme vahvasti television ja muun sähköisen median kulutuksen kasvuun. Kiinnitämme entistä enemmän huomiota monimediaisuuteen – televisio-ohjelmat elävät myös radiossa ja internetissä, näin tarjotaan lisäarvoa katsojille, Nelosen Juha-Pekka Louhelainen kertoo.

Uudella kanavalla tullaan Nelosen mukaan näkemään lähinnä kansainvälistä ohjelmistoa. Urheilua, elokuvia ja uutisia kanavalla ei nähdä lainkaan, sillä pääpaino on dokumenteissa, lifestylessä ja televisiosarjoissa. Uusien sarjojen lisäksi mukaan mahtuu myös Neloselta tuttujen sarjojen uusintoja.

Televisiokanavan lisäksi Nelonen lanseeraa myös kaksi uutta radiokanavaa, jotka aloittavat vuoden alussa.

Myös MTV3 on lanseerannut kaapelitalouksille neljä uutta kanavaa, jotka ovat Nelosesta poiketen maksullisia. Miehille suunnataan MTV3 Max ja lapsille Subtv Juniori. Lisäksi tulossa on elokuvakanava MTV3 Leffa ja dokumenttikanava MTV3 Fakta.