Kotimaiset rocktähdet tienasivat hyvin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään julkaistujen verotietojen mukaan viime vuonna Suomen eniten tienannut rocktähti oli The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylönen, jonka palkkapussi kasvoi noin kaksinkertaiseksi. Ylönen sai verotettavaa ansiotuloa vuonna 2005 peräti 919.220 euroa. Summa nostaa Ylösen Suomen palkkatilastossa sijalle 78.

Niin ikään maailmalla mainiosti menestyneen HIM -yhtyeen keulahahmo Ville Valo ei päässyt ansiotuloissa lähellekään Lauria, sillä hän tienasi 376.237 euroa. Lähes samoihin tuloihin pääsi Apulanta -yhtyeen Toni Wirtanen, jonka ansiotulot olivat 345.000 euroa.

Kotimainen rock-kerma tienaa nykyisin mukavasti, mutta ansiotulojen määrä ei kerro koko totuutta, sillä nousseiden tulojen myötä rocktähtien maksamien verojen määrä on noussut samassa tahdissa. Ylönen maksoi veroja tuloistaan peräti 52 prosenttia, Valo 50 ja Wirtanen 49 prosenttia.

Musiikkialan varakkain on kuitenkin yllämainittujen sijaan Eternal Erection -yhtyeen keulahahmo Sam Huber, joka sai viime vuonna verotettavaa pääomatuloa 2,8 miljoonaa euroa ja hänen verotettava varallisuutensa oli yli 19 miljoonaa euroa. Huber on varakkaan yrityssuvun perillinen.

Muista musiikkialan ammattilaisista esimerkiksi SBS-radioiden toimitusjohtaja Leena Ryynänen sai ansiotuloja 376,970 euroa, kapellimestari ja säveltäjä Leif Segerstam 346.359 euroa, Universal Musicin toimitusjohtaja Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin 356.038 euroa ja pianisti Olli Mustonen 302.875 euroa.