Stunttimies sai hengenvaarallisen tehtävän avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Top Gun -elokuvassa taitojaan aiemmin esitellyt stuntmies ja lentäjä-ässä Scott ”Scooter” Altman saa pian näyttää todelliset taitonsa, kun NASA lähettää hänet äärimmäisen vaaralliselle tehvälle avaruuteen. Siellä hänen on määrä pelastaa ongelmissa oleva Hubble -avaruusteleskooppi, ITviikko uutisoi tänään.

NASA on kääntynyt Altmanin puoleen siksi, että kahden vuoden kuluttua ohjelmassa oleva huoltolento on äärimmäisen vaarallinen. Jos jotain menee pieleen, ei miehistö pääse turvaan kansainväliselle avaruusasemalle. Yhdysvaltojen laivaston lentäjänä ja koelentäjänä toiminut Altman nähtiin 80-luvulla Top Gun -elokuvassa, jossa hän ohjasi F-14A Tomcat -hävittäjää.

Kolme kertaa aiemminkin avaruuslennolla ollut Altman on palkittu ansiokkaalla lentäjänurallaan useilla mitaleilla. Hän sai laivaston kultaiset siivet jo vuonna 1983.

Mikäli jo 16 vuotta avaruudessa ollutta Hubblea ei saada huollettua, se pysyy toimintakuntoisena enää korkeintaan kolme vuotta. Huoltolennon tarkoituksena on vaihtaa teleskooppiin esimerkiksi akkuja ja gyroskooppeja.