Flight Simulator X (PC)

Pelit · Stara.fi

Legendaarisen Flight Simulator -sarjan kymmenes osa lunastaa odotuksia mukavasti, kun realismiin on panostettu reilusti aikaisempaa enemmän. Vastapainona peli vaatii heti kärkeen tietokoneen kovalevyltä 15 gigan verran tilaa. Lisäksi paketin kyljessä mainittu pelikoneen minimivaatimus lienee lähinnä vitsi, sillä kyseisellä kokoonpanolla simulaattori suostuu tuskin edes käynnistymään.

Microsoft on tehnyt siis pelin, joka asettaa tuoreimmatkin pelikoneet koville. Vastineeksi se antaa tehokäytössä näyttävää grafiikkaa, jossa varsinkin muuta liikennettä, kuten autoja, laivoja ja huvialuksia on liikkeellä paljon. Toki mukana on myös aidon lentokentän liikennettä minibusseista tankkiautoihin. Garminin sponsoroimat uudet lasi-virtuaaliohjaamot ovat myös näyttäviä, mutta bugittavat pahasti liikaa tehoa vaativina.

Itse pääasiaan, eli lentämiseen, Flight Simulator X ei ole tuonut paljoakaan uutta, mutta tehtävien puolella uusi co-pilotti ja lentoemännät tuovat hauskaa realismia ja pelin tuntua. Tehtäviä on mukana aikaisempaa enemmän, ja ne ovat mielenkiintoisia. Verkkopelissä pelaaja voi lisäksi toimia myös lennonjohtajana, mutta sen toimivuutta emme ehtineet testata, kun peli kaatuili lukuisia kertoja…

Lentokenttiä mukana on nyt huimat 24.000, mutta lentovehkeitä simulaattorin mukana tulee harmillisen vähän. Mukaan olisi toivonut Airbusin puolelta ainakin A380 -jättiläistä. Onneksi peliin on kuitenkin viimein saatu trike. Toivottavasti FSnordic.net julkaisee pian uusia koneita myös tälle FS-versiolle.

Kannattaa ehkä odottaa FSX:n hankinnan kanssa siihen saakka, kunnes käyttöjärjestelmänä on Vista ja peli on saanut ensimmäiset päivityksensä. Kaikesta huolimatta Flight Simulator X on pariksi vuodeksi se ainoa oikea lentosimulaattori. Taas kerran.

Plussat+ Maaliikenne+ Hyvät tehtävät+ Moninpeli+ IFR-johto

Miinukset– Liian vähän koneita– Tehovaatimus liian suuri

Pisteet 4/5