George Lucas lopettaa elokuvien tekemisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas elokuvaohjaaja-tuottaja George Lucas on ilmoittanut lopettavansa elokuvien tekemisen ja keskittyvänsä jatkossa tuottoisampiin televisiosarjoihin. Star Wars -elokuvien luojana tunnetuksi tullut Lucas kertoi, että elokuvamaailman riskit ovat kasvaneet viime vuosina, koska Hollywood-leffojen keskibudjetti on nykyisin peräti 200 miljoonaa dollaria.

George Lucas kertoi huolestuneensa myös internetin roolista, sillä hänen mukaansa internetin kautta jaettavat elokuvat tulevat lähivuosina ravistelemaan elokuva-alaa. Jatkossa Lucasin yhtiötä luotsataan siis televisiosarjojen pariin.

– Emme enää halua tehdä elokuvia, vaan siirrymme televisioon. Elokuvatouhu on liian kallista ja riskialtista. Yhden elokuvan 200 miljoonan budjetilla voimme tehdä 50 – 60 kahden tunnin televisioelokuvaa, Lucas kertoi Empire -lehdelle.

Aikaansa seuraava Lucas uskoo, että elokuvateattereiden vetovoima tulee vähenemään samalla kun uusia mediamuotoja tulee koko ajan lisää.

– En usko, että kukaan käy enää tulevaisuudessa elokuvissa. Kaikki tulee olemaan valinnaista. Uskon, että medioiden välillä tullaan näkemään suuri vallankumous.

Aivan heti Lucas ei elokuvia jätä, sillä hän työstää parhaillaan Red Tails -nimistä pienen budjetin elokuvaa. Leffa kertoo Yhdysvaltojen ensimmäisesta mustasta lentäjästä. Lisäksi työn alla on myös neljäs Indiana Jones -elokuva.