Go – The Very Best Of Moby

Albumit · Stara.fi

Punk-miehenä musiikkiuransa aloittanut ja trancetähtenä musiikkilistoille noussut Moby, oikealta nimeltään Richard Melville Hall, julkaisee nyt menestyksekkään uransa kunniaksi kokoelmalevyn Go – The Very Best Of Moby. Albumille on koottu 15 enemmän tai vähemmän tunnettua hittiä vuosien varrelta. Kokoelman kappaleista suurin osa on onneksi ajalta ennen Mobyn tuoreinta albumia.

Aikamatka alkaa Mobyn rauhallisemman kauden Natural Blues -hitillä, mutta vauhti kasvaa pian Lift Me Up -tanssiviisulla vain rauhoittuakseen taas Porcelain, In This World ja Why Does My Heart Feel So Bad? -kappaleilla. Levyn alkuosa mennään siis vuoristorataa.

Hieman kornin James Bond Theme -kappaleen olisi voinut jättää levyltä kokonaan pois. Onneksi tunnelman pelastaa yksi maailmanhistorian parhaista trancekappaleista, eli legendaarinen Go vuodelta 1991. Kappale toimii edelleen kuin sata jänistä! Kokoelman singlelohkaisu New York New York edustaa Mobyn tuoreempaa ”homppelimpaa” discotuotantoa.

Find My Baby ja Nokian mainoksessakin soinut In My Heart palauttavat kuulijan jälleen tutun Moby-soundin pariin. Feeling So Real rokkaa edelleen yhtä upeasti kuin 90-luvun puolivälissä. Chilliveto We Are All Made Of Stars tuo hetkeksi täytettä levylle, kunnes päästään taas asiaan vuoden 1993 täydellisen upean Move -trancehitin parissa. Lopussa polvea nostattaa vielä Honey ja tanssijalkaa liikuttaa Mylène Farmerin kanssa esitettävä tuore discoraita Slipping Away (Crier La Vie).

Mobyn kokoelma on upea aikamatka konemusiikin maailmaan. Tästä ei yhden artistin kokoelma voi enää parantua. Paitsi jos mukana olisi ollut vielä Everytime You Touch Me ja I Feel It -kappaleet…

Pisteet 5/5

PS: Stara tapasi Mobyn taannoin Lontoossa. Lue haastattelu tästä!