Television suosikkijuontaja kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaisen 60 Minutes -ohjelman suosikkijuontaja Ed Bradley on kuollut torstaina 65-vuotiaana. Hän menehtyi leukemiaan New Yorkissa sijaitsevassa Mount Sinain sairaalassa. Maailman tunnetuimpien ajankohtaisohjelmien joukkoon lukeutuva 60 Minutes sai olla Bradleyn työpaikkana peräti 26 vuoden ajan.

Mustien televisiokasvojen pioneerina toiminut Ed Bradley löi itsensä läpi uutiskirjeenvaihtajana Vietnamissa. Viimeisen kerran hänet nähtiin televisioruuduissa viime kuussa. Bradleyn sairaus ei ollut yleisesti tiedossa, joten hänen kuolemansa tuli yllätyksenä monille ohjelman katsojille.

Suosikkijuontajan kuolema noteerattiin CBS kanavalla laajasti, ja suruviestiä varten kanavan normaali ohjelmisto keskeytettiin. Vuosien varrella Ed Bradley on tullut tutuksi myös suomalaisille televisiokatsojille. Hän sai urallan huiman määrän palkintoja, joiden joukossa on peräti 19 arvostettua Emmy-pystiä.

Yksi hänen kuuluisimmista haastatteluistaan tehtiin vuonna 2000, kun hän sai yksinoikeuden haastatella Oklahoman pommimiestä Timothy McVeighiä, joka on sittemmin teloitettu.